Denizli JASAT Ekibi’nden Türkiye’nin konuştuğu cinayetin çözümüne katkı – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Denizli JASAT Ekibi’nden Türkiye’nin konuştuğu cinayetin...

Denizli JASAT Ekibi’nden Türkiye’nin konuştuğu cinayetin çözümüne katkı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Temmuz 2021 Cumartesi - 15:11Güncelleme: 19 Temmuz 2021 Pazartesi - 12:18
Denizli JASAT Ekibi’nden Türkiye’nin konuştuğu cinayetin çözümüne katkı

Denizli Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), bir televizyon kanalında günlerce gündeme getirilmesiyle Türkiye’nin konuştuğu olaya dönüşen Konya’daki cinayetin aydınlatılmasını sağlayan çalışmalara imza attı.

Cinayet, 3 Eylül 2018 Pazartesi günü saat 23.00 sıralarında İsmil Mahallesi 62. Sokak’ta bulunan müstakil bir evde işlendi. 55 yaşındaki Metin Büyükşen ve eşi 54 yaşındaki Necla Büyükşen, kızları Büşra Büyükşen ile evlerinde oturdukları sırada içeriye yüzü maskeli bir saldırgan tüfekle girdi. Saldırgan Metin ve eşi Necla Büyükşen’i tüfekle vurularak öldürüldü. Başına dipçikle vurulan Büşra Büyükşen ise olaydan ölü numarası yaparak kurtuldu.

 

Cinayetin bir televizyon kanalında gündeme getirilmesiyle dosya tozlu raflardan indirilerek yeniden açıldı. Jandarma Genel komutanlığınca özel bir ekip oluşturuldu. Denizli JASAT’tan da görevlilerin yer aldığı özel ekip, Konya İl Jandarma Komutanlığı ile birlikte cinayeti çok yönlü araştırdı. Ardından da operasyon için düğmeye basıldı.

Eş zamanlı olarak 13 Temmuz’da İsmil Mahallesi'nde belirlenen birçok adrese operasyon düzenlenenerek, 24 kişi gözaltına alındı. Daha sonra bir kişinin daha yakalanmasıyla gözaltı sayısı 25’e yükseldi.

Cinayetle ilgili şüphelilerden Abdullah B., Esra T., Zeki O. ve Mustafa O., çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı. Bir şüpheli adli kontrol kararı, 20 şüpheli ise jandarmadaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Şüphelilerin cezaevine gönderilmesinin ardından Büyükşen çiftinin doktor olan oğlu Osman Büyükşen, jandarma personeline ve yakınlarına sarıldı. Büyükşen, sosyal medya hesabından "Anne ve babamın katilleri bugün itibariyle tespit edilmiş olup, olaydaki belirsizlik büyük ölçüde giderilmiştir. Kar maskeli katil başka birilerini öldürecek iken yanlış adres nedeniyle anne ve babamın ölümüne sebep olmuştur. Kardeşlerim bu olayda masumdur" paylaşımını yaptı.

DENİZLİ/KONYA (İHA)