Denizli Devlet Hastanesinde malzeme eksikliğinden ameliyat yapılamadı – D20Haber
26.06.2024, Çarşamba
23 °C / 40 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Denizli Devlet Hastanesinde malzeme eksikliğinden ameliyat...

Denizli Devlet Hastanesinde malzeme eksikliğinden ameliyat yapılamadı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Aralık 2021 Salı - 13:00Güncelleme: 21 Aralık 2021 Salı - 14:45
Denizli Devlet Hastanesinde malzeme eksikliğinden ameliyat yapılamadı

Denizli Devlet Hastanesinde bazı ameliyatların malzeme eksikliği nedeniyle yapılamadığı ya da ileri bir tarihe ertelendiği bildirildi.

Döviz kurundaki dalgalanma birçok sektör gibi sağlık alanında verilen hizmetlerde de sıkıntıya yol açtı. Kamu hastanelerinde, tıbbi malzeme temini konusunda döviz kuruna bağlı olarak yaşandığı öne sürülen sıkıntı vatandaşların şikayetine yol açıyor.

Konuyla ilgili sosyal medyadan yapılan bir paylaşımda “Eşim Denizli Devlet Hastanesi ortopedi polikliniğinde muayene oldu, MR çekildi. Omzundaki kas ve tendon yırtılmasından dolayı ameliyat olması gerekiyor. Denizli Devlet Hastanesinde ameliyat için gerekli olan malzemelerin devlet tarafından karşılanmadığı gerekçe gösterilerek ameliyatların durduğunu söylediler. Eğer ameliyat gecikirse omzundaki yırtığın daha da çok büyüyeceğini söyledi doktor. Devletin vatandaşı için sunduğu sağlık hizmetinden faydalanıp eşimin Denizli Devlet Hastanesinde ameliyatını olmasını istiyoruz. Buradan yetkililere sesleniyorum. Bu soruna bir çözüm bulsunlar” paylaşımını yaptı.

Haberin DevamıReklam




Yetkililer ise, söz konusu ameliyatın özel bir tıbbi malzeme gerektirdiğini, yapılamamasının ise bu tür malzeme teminindeki sıkıntıdan kaynaklandığını, ancak özel hastaneye gidip ameliyat yaptırmaları yönündeki iddianın ise gerçeği yansıtmadığını ifade etti.