Bozkurt ve Kocabaş cezaevlerinden tahliyeler başladı – D20Haber
08.05.2024, Çarşamba
15 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Bozkurt ve Kocabaş cezaevlerinden tahliyeler ...

Bozkurt ve Kocabaş cezaevlerinden tahliyeler başladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Nisan 2020 Çarşamba - 14:56Güncelleme: 15 Nisan 2020 Çarşamba - 14:56
Bozkurt ve Kocabaş cezaevlerinden tahliyeler  başladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onaylamasıyla yürürlüğe giren infaz düzenlemesinin ardından, yurt genelinde olduğu gibi Denizli’deki cezaevlerinde kalan mahkumların tahliyeleri başladı.

Coronavirüs tedbirleri kapsamında AK Parti ve MHP gruplarının ortak hazırladığı infaz düzenlemesine ilişkin kanun teklifinin TBMM’de kabul edilmesinin ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanarak Resmi Gazete’de yayımlandı

Kasten öldürme, cinsel suçlar, kadına karşı suçlar, uyuşturucu imalatı ve ticareti, terör suçları ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) kanuna ve devlet güvenliğine karşı işlenen suçların kapsam dışı bırakıldığı İnfaz düzenlemesinden faydalanan yurt genelindeki 45 bin mahkumun tahliye işlemlerine başlandı.

Denizli Bozkurt ve Kocabaş cezaevlerinden tahliye olan yaklaşık bin 400 mahkumdan bazıları, Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk otobüsleriyle kentin farklı noktalarında ikamet eden mahkumlar tek tek adreslerine bırakıldı.

Şehir dışında ikamet eden mahkumlar ise Denizli Şehirlerarası Otobüs Terminaline getirildi. Terminale giriş ve çıkışlar kapatılırken mahkumlar ise farklı illere buradan gönderildi.
Öte yandan, tahliye işlemleri sırasında geniş güvenlik önlemlerini alınması gözlerden kaçmadı.

DENİZLİ (İHA)