Denizli Barosundan “sahte avukat” uyarısı – D20Haber
10.05.2024, Cuma
14 °C / 25 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Denizli Barosundan “sahte avukat” uyarısı

Denizli Barosundan “sahte avukat” uyarısı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Ağustos 2023 Pazartesi - 13:22Güncelleme: 28 Ağustos 2023 Pazartesi - 13:24
Denizli Barosundan “sahte avukat” uyarısı

Denizli Barosu, son dönemde giderek artan “sahte avukat” olaylarına karşı “resmi olmayan bildirimlere itibar etmeyin” uyarısında bulundu.

Kimi telefonla arayıp, kimi SMS veya WhatsApp mesajı gönderip “hakkınızda yasal işlem başlatıldı” diyerek gerçekleştirilen dolandırıcılık olaylarının sayısı hızla arttı. Bu mesaj ve aramalarda kendilerini avukat ya da arabulucu olarak tanıtanların yoğunlukta olması üzerine Denizli Barosundan açıklama yapıldı. Açıklama şöyle:

“Bilindiği üzere son zamanlarda dolandırıcılık olaylarının sayısı ve çeşitliliği giderek artmış olup, meslektaşlarımıza ait bilgilerin ve unvanların dolandırıcılar tarafından vatandaşlarımızı kandırmak amacı ile kullanıldığı yönünde tarafımıza birçok ihbar ve şikayet ulaşmaktadır.

Denizli Barosu olarak önemle uyarıyoruz: Avukatlık mesleğine ait ruhsat, sertifika ve unvan gibi diğer bilgileri göndererek çeşitli yollarla para isteyen veya dava, takip, arabuluculuk, uzlaşma gibi hukuki yollar ile işlem başlatılacağı ya da başlatıldığı yönünde resmi olmayan bildirimlerle para sızdırmaya çalışan kişilere kesinlikle itibar edilmemesi gerekmektedir.

Böylesine bir durum ile karşılaşılması halinde mağduriyet yaşanılmaması adına bir avukattan veya baromuzdan bilgi alınması gerektiği hususları kamuoyuna saygı ile duyurulur.”