İlhan, hakimin baro başkanına saldırısını kınadı – D20Haber
18.05.2024, Cumartesi
17 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. İlhan, hakimin baro başkanına saldırısını kınadı

İlhan, hakimin baro başkanına saldırısını kınadı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Mayıs 2018 Perşembe - 20:01Güncelleme: 24 Mayıs 2018 Perşembe - 20:02
İlhan, hakimin baro başkanına saldırısını kınadı

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, Ankara Adliyesi’nde bir hakimin meslektaşlarının hakkını savunan Baro Başkanı Hakan Canduran’a saldırdığını kaydederek, olayı kınadı ve HSK’yı bu konuda gerekeni yapmaya davet etti.

Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, Ankara 12. İş Mahkemesi’nde salonundan çıkarılan meslektaşlarıyla ilgili görüşme yapmak üzere Hakim A.D.’nin yanına gitti. Konuşmanın ardından avukatlar salona yeniden çağrıldığında yeni bir gerginlik yaşandı ve iddiaya göre, hakim A.D., baro başkanına saldırdı.

Haberin DevamıReklam




Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, bu olayla ilgili açıklamasında, “Ankara Barosu Başkanı Av. Hakan Canduran’ın meslektaşlarımızın hakkını savunurken, bugün bir yargıç tarafından saldırıya uğradığını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Hem duruşma salonundaki, hem de adliye koridorundaki Ankara 12. İş Mahkemesi Yargıcı ‘nın söylemlerinin sadece Ankara Baro Başkanımıza değil, mesleğimize ve tüm meslektaşlarımıza yönelik gerçekleştiğine inanıyoruz. Bu nedenle, bu saldırının sorumlusu yargıcı şiddetle kınıyor, yargının üç kurucu unsuru olan hakim, savcı ve avukat dengesindeki sağlıklı işleyişi bozduğu için HSK’nın üzerine düşeni yapacağına dair olayın takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygılarımızla duyuruyoruz” ifadelerini kullandı.