Denizli-Antalya karayolunda buzlanma – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
10 °C / 22 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Denizli-Antalya karayolunda buzlanma

Denizli-Antalya karayolunda buzlanma

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Aralık 2017 Çarşamba - 08:34Güncelleme: 6 Aralık 2017 Çarşamba - 08:34
Denizli-Antalya karayolunda buzlanma

Denizli’de kış soğuk yüzünü gösterdi. Gece görülen hafif kar yağışının ardından, Denizli-Antalya karayolunun Cankurtaran geçişinde buzlanma görüldü. Bu nedenle trafik akışı aksarken, büyük tonajlı araçların geçişine izin verilmediği bildiriliyor.

Meteoroloji’nin günler öncesinden yaptığı, dün de yenilediği kar yağışı gerçekleşti. Yükesk rakımlı yerlerde gece kar yağışı oldu. Kar yağışından nasibini alan yerlerden birisi de Cankurtaran oldu. Kar yağışının ardından ortaya çıkan buzlanma, Denizli-Antalya karayolunu adeta zımpara taşına döndürdü.

Karayolları ekipleri, temizleme ve tuzlama yaparak karayolunu trafiğe açık tutmaya çalışıyor. Yer yer trafiğin durma noktasına geldiği karayolunda ağır tonajlı araçlar ile kar lastiği olmayan araçların geçişine izin verilmiyor.

AKÇA RAMPASINDA 2 TIR KAYDI

Karayolunun Tavas Kavşağı ile Serinhisar arasında kalan bölümünde isezaman zamantipi şeklindeki kar yağışı nedeniyle sıkıntı yaşanıyor. Bu bölgede seyir halindeki 2 TIR'ın kayması nedeniyle yolbir süre trafiğe kapandı.

GELMEYİN MESAJLARI

Öte yandan Tavas, Acıpayam ve Serinhisar yönünden Denizli'ye seyir halinde olan sürücüler, karayolunun tırmanma bölümlerinde trafiği neredeyse durduğunubildirerek, sosyal medya üzerinden "gelmeyin" mesajları yazıyor.