Toprak altındaki araçtan sağ çıktı, o anları anlattı – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Toprak altındaki araçtan sağ çıktı, o...

Toprak altındaki araçtan sağ çıktı, o anları anlattı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Haziran 2023 Çarşamba - 09:20Güncelleme: 14 Haziran 2023 Çarşamba - 09:20
Toprak altındaki araçtan sağ çıktı, o anları anlattı

Denizli-Afyonkarahisar karayolundaki heyelan ve selde toprak altında kalan araçtan son anda çıkmayı başaran Mehmet Seçkin, yaşadıkları dehşet anlarını ve mucize kurtuluşu anlattı.

• TIKLAYIN | Sel aracı sürükledi, arama kurtarma çalışması başlatıldı

• TIKLAYIN | Sel, kum ve çakıl aracı yuttu, can kaybı oldu

• TIKLAYIN | Sel ile heyelanda ölen ve yaralananların isimleri belli oldu

Denizli-Afyonkarahisar karayolunun Sarıkavaklı köyü geçişinde sel ile birlikte oluşan heyelan tonlarca toprağı sürüklemiş, 20 AV 423 ve 20 H 9427 plakalı iki araç bir anda toprak altında kalmış, 20 H 9427 plakalı araçtaki Nevzat Emer hayatını kaybederken, yanında bulanan eşi Zuliye Emer yaralı olarak kurtarılmıştı.

MUCİZE KURTULUŞU ANLATTI

Aynı yerde toprağa gömülen 20 AV 423 plakalı araçtan sürücü Abdullah Batur (63) ve arkadaşı Mehmet Seçkin (52) kendi imkanlarıyla çıkmayı başardı. Seçkin, mucize kurtuluşu şöyle anlattı:

“Seyir halindeydik ve yoğun bir şekilde yağış oldu. Geldiğimizde sağımızda beyaz bir araç vardı. O geçemedi ve bizde geçemedik. Ben sağ kapıdan çıkamadım. Önce Abdullah abim çıktı, ondan sonrada ben çıktım. Toprak bir anda bastı, diğerleri çıkmadı. Yarım dakika veya 1 dakika önce çıkmaya çalışsalardı kurtulabilirlerdi. Sanırım durumun ciddiyetini geç anladılar, bizde durdurur durdurmaz araçtan çıkıp karşı şeride geçtik. Uzaktan diğer aracın battığını gördük ama maalesef müdahale edemedik, içinde insan olup olmadığını da bilemedik. Karı kocalarmış sanırım erkek vefat etmiş, hanımı yaralı olarak kurtulmuş.”

DENİZLİ (İHA)