19.09.2026, Cumartesi
18 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. 850 milyon liralık dolandırıcılık

850 milyon liralık dolandırıcılık

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 19 Eylül 2026 Cumartesi - 17:55Güncelleme: 19 Eylül 2026 Cumartesi - 17:55
850 milyon liralık dolandırıcılık

Denizli ile birlikte 6 ilde düzenlenen operasyonlarda yakalanan 7 kişiden 5’i tutuklandı. Şüphelilerin hesaplarında 850 milyon liralık hareketlilik saptandı.

Sivas merkezli olarak Denizli ile birlikte 6 ilde, bilişim sistemlerini kullanarak dolandırıcılık yaptıkları belirlenen kişilere yönelik operasyonlar düzenlendi.

Operasyonlarda 7 kişi gözaltına alınırken, üphelilere ait yerlerde yapılan aramalarda çok sayıda cep telefonu, SIM kart, dizüstü bilgisayar, hard disk, USB bellekler, banka ve kredi kartları bulundu.

Haberin DevamıReklam




İşlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen 7 şüpheliden 5’i suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık yapmak suçundan tutuklandı. Mahkeme, 2 şüpheli hakkında da adli kontrol uygulanmasına karar verdi.