Denetimden kaçan alkollü sürücü polisi çileden çıkardı – D20Haber
19.04.2024, Cuma
10 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Denetimden kaçan alkollü sürücü polisi çileden...

Denetimden kaçan alkollü sürücü polisi çileden çıkardı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Mayıs 2021 Çarşamba - 08:58Güncelleme: 5 Mayıs 2021 Çarşamba - 09:27
Denetimden kaçan alkollü sürücü polisi çileden çıkardı

Denizli’de, polisin dur ihtarına uymayarak kaçan alkollü sürücü kısa süre içerisinde yakaladı. Alkol muayenesinde kesik kesik üfleme yapan sürücü, görevlileri çileden çıkardı.

Olay, Merkezefendi ilçesinin Sümer Mahallesi’nde meydana geldi. Tam kısıtlamada denetim yapan polis ekiplerinin dur ihtarına uymayarak kaçan 20 GK 935 plakalı araç sürücüsü Kadir Baykın, kısa sürede yakalandı. Aşırı alkollü olan Baykın ayakta durmakta zorlanırken, polis ekiplerine taşkınlık yaparak kaçmaya çalıştı.

Ekiplerin alkol metreye üflemesini istediğinde bunu reddeden Baykın, ardından kesik kesik üfleyerek sonucun çıkmasını istemedi. Görevlilerin “üflemezsen işlem yaparız” demesinin ardından alkolmetreye üfleyen Baykın’ın 2.88 promil alkollü olduğu ortaya çıktı.

Bunun üzerine ekipler, Baykın’ı karakola götürmek için ikna etmeye çalışsa da çabası yetersiz kaldı. Aşırı şekilde alkollü olan sürücü, kendisine sorulan soruları dakikalarca düşünerek cevap verirken, kimliğini ise uzun uğraşlar sonucu cüzdanından buldu.

Alkollü sürücüye sokağa çıkma kısıtlamasından, dur ihtarına uymamaktan, alkollü araç kullanmak gibi nedenlerden dolayı yaklaşık 11 bin TL cezai işlem uyguladı.

Bu arada, ifadesi alınmak üzere ekip aracına bindirilirken, “Benim devletim her şeyin üstündedir” diyerek, kendini savundu. Baykın’ın aracı ise çekiciyle otoparka kaldırıldı.

DENİZLİ (İHA)