Çardak Havalimanı’nda rüşvet operasyonu – D20Haber
28.04.2024, Pazar
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Çardak Havalimanı’nda rüşvet operasyonu

Çardak Havalimanı’nda rüşvet operasyonu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Ağustos 2023 Salı - 15:26Güncelleme: 8 Ağustos 2023 Salı - 15:26
Çardak Havalimanı’nda rüşvet operasyonu

Denizli’deki Çardak Havalimanı’nda düzenlenen operasyonda, dış hatlar yolcularından rüşvet aldıkları iddia edilen 1 polis memuru ile tur şirketi çalışanı 2 İranlı tutuklandı. Başka bir soruşturma çerçevesinde tutuklanan gümrük muhafaza memuru M.B.’nin, Sivas’ta kişisel bir suça karıştığı ortaya çıktı.

Çardak Havalimanında rüşvet alındığı yönündeki iddialar üzerine cumhuriyet savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma çerçevesinde düzenlenen operasyonda rüşvet iddialarına adı karışan polis memuru A.B. ile bir tur şirketinde yolcu karşılama görevlisi ve tercüman olarak çalışan İranlı tercüman M.A. ve M.K. gözaltına alındı.

Şüphelilerin Çardak Havalimanı Dış Hatlar Terminali’ni kullanan ve vizeleri dolan İranlı yolculardan rüşvet aldıkları öne sürüldü.

İfade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İHA’DAN İKİNCİ HABER

Bu olayda daha önce 4 kişinin gözaltına alındığını bildiren İHA, abonelerine ikinci bir haber servisledi. Haberde, Sivas’ta karıştığı kişisel bir suç nedeniyle tutuklanan gümrük muhafaza memuru M.B.’nin Çardak’daki soruşturma ile bağlantısının olmadığı, devam eden yargılama çerçevesinde Denizli’de gözaltına alınarak cezaevine gönderildiği belirtildi.