Bilişim dolandırıcılığıyla 3 ayda 10 milyon liralık vurgun yaptılar – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Bilişim dolandırıcılığıyla 3 ayda 10 milyon...

Bilişim dolandırıcılığıyla 3 ayda 10 milyon liralık vurgun yaptılar

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Mayıs 2022 Salı - 14:21Güncelleme: 17 Mayıs 2022 Salı - 14:21
Bilişim dolandırıcılığıyla 3 ayda 10 milyon liralık vurgun yaptılar

Denizli merkezli 5 ilde gerçekleştirilen operasyonlar, bilişim dolandırıcılığı yaparak 3 ayda 10 milyon liralık vurgun yapan 7 kişi yakalandı.

Denizli’de meydana gelen “bilişim sistemlerinin kullanılması suretiyle dolandırıcılık” olayı İl Emniyet müdürlüğü ekiplerinin çalışmasıyla aydınlatıldı.

ZARARLI YAZILIMLA ERİŞİM

Zararlı yazılım linki gönderilerek mobil bankacılık işlemlerine erişim sağlayan, ardından numara kopyalama yöntemiyle elde ettikleri telefonları arayan şebekenin üyeleri, kendilerini bankacı olarak tanıttı. Güven sağlamalarının sonrasında temas kurdukları kişilerin SMS şifrelerini temin edip kendi telefonlarındaki mobil bankacılık uygulamasına aktardılar.

BİR KISMINI YURT DIŞINDA KRİPTO PARALARA YATIRMIŞLAR

Hesaplara ulaşıp elde ettikleri geliri gizlemek ve tespiti önlemek amacıyla da paranın bir kısmını yurt dışı kripto para borsalarına yatırdılar. Diğer kısmıyla da İstanbul ve Gaziantep’teki kuyumculardan altın alımı yaptılar.

DENİZLİ MERKEZLİ OPERASYON

Bilişim dolandırıcılığı yoluyla 3 ayda 10 milyon lira vurgun yapan şebeke üyelerinin adres tespitlerinin ardından operasyon için düğmeye basıldı. Denizli merkezli İstanbul, Mersin,Konya ve Muğla’da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 7 şüpheli yakalandı. Bu kişilerle bağlantılı olan 2 kişinin ise benzer suçlardan tutuklu olduğu belirlendi.

Yapılan aramalarda,olaylarda kullanılan başta banka kartları, cep telefonları, sim kartlar ve bilgisayarlar ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen 7 kişi, çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.