Başsavcı Yılmaz: Adalet umutları yerleştirir – D20Haber
03.05.2024, Cuma
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Başsavcı Yılmaz: Adalet umutları yerleştirir

Başsavcı Yılmaz: Adalet umutları yerleştirir

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Eylül 2017 Salı - 11:58Güncelleme: 5 Eylül 2017 Salı - 11:58
Başsavcı Yılmaz: Adalet umutları yerleştirir

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, adaletin tesis edilmesinin toplumda yalnızca düzen ve dirliği sağlamakla kalmayacağını, aynı zamanda geleceğe dair umutları yerleştireceğini söyledi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, yeni Adli Yıl’ın başlaması dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, hak sahibine hakkını geciktirmeden en kısa sürede teslim edebilmenin verdiği iç huzurun adalet mensuplarının tek hedefi ve yegane gayesi olması gerektiğini vurguladı.

“ADALETTEN YOKSUNLUK UKUTLARI KAYBETTİRİR”

“Adaletin tesisi toplumda yalnızca düzen ve dirliği sağlamakla kalmaz, aynı zamanda ve belki de daha önemlisi bireylerin kalbine yaşama sevinci ve geleceğe dair umutları yerleştirir” diyen Başsavcı Yılmaz, şöyle konuştu:

“Adaletten yoksun olan toplumlar sadece haklarını kaybetmiş olmazlar. Hak kavramları yanında iyiye ve güzele olan inançlarını ve geleceğe dair tüm umutlarını da kaybederler. İşte bizler ancak üstümüze düşen adalet görevini yerine getirebildiğimiz ölçüde toplumun umutlarını yaşatabiliriz. Belki de bu sayede temiz duygularla bezenmiş umut dolu bir geleceği çocuklarımıza hazırlamanın engin hazzını da kalplerimde hissedebilen imkanı bulacağız.

“BÜYÜK TAHRİBATA SEBEP OLDULAR”

Bilindiği üzere her kuruma sızdığı gibi, yargıda da vicdanını, adalet duygusunu yitirmiş, emirleri hukuktan ve vicdanından değil başka odaklardan alan hainler sızmış ve maalesef büyük bir tahribata sebep olmuşlardır. Bu tahribat sadece yargıda değil, ülkemizin her kurumunda meydana gelmiş ve 15 Temmuz hain darbe girişimiyle milletimize ve devletimize kast etmişlerdir. Ancak milletimizin büyük cesareti ve cansiperane duruşu ile bu ihanet önlenmiştir. Bu süreçte mensubu bulunmaktan gurur duyduğum yargı mensuplarınca da büyük bir özveriyle bu hainlere karşı mücadele yapılmış ve aynı şekilde yapılmaya da devam edilecektir. Bu konuda irademiz kesindir. Bu vesileyle başta yargı şehitlerimiz olmak üzere, vatanımızın varlığı ve birliği için canlarını feda etmiş aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Tüm bu duygu ve düşünceler ile kamu vicdanında adaletin gerçekleşeceği kanaat ve inancı oluşturacak kararlara imza atacağımız yeni Adli Yılımızın adliyemize, baromuza, Denizli’mize ve tüm milletimize hayırlı olmasını temenni eder, saygılar sunarım.”