Başsavcı Alper’in hayatını kaybettiği kazanın kamyon şoförüne 12 yıl hapis cezası – D20Haber
28.04.2024, Pazar
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Başsavcı Alper’in hayatını kaybettiği kazanın kamyon...

Başsavcı Alper’in hayatını kaybettiği kazanın kamyon şoförüne 12 yıl hapis cezası

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Kasım 2017 Salı - 11:59Güncelleme: 7 Kasım 2017 Salı - 11:59
Başsavcı Alper’in hayatını kaybettiği kazanın kamyon şoförüne 12 yıl hapis cezası

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve şoförü Muzaffer Aksehirli'nin hayatını kaybettiği trafik kazasıyla ilgili açılan dava sonuçlandı. Mahkeme, kamyon şoförü Uğur Tufan'ı 12 yıl hapis cezasına çarptırdı. Diğer sanıklar ise beraat etti.

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve şoförü Muzaffer Aksehirli'nin yaşamını yitirdiğini trafik kazasıyla ilgili Denizli 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava sonuçlandı. Alper’in eşi Hatıran Alper ve çocukları davaya katılmadı. İzmir'de olduğu için sanık şoför Uğur Tufan'ın duruşmada katılmadığı için son duruşmada salonda bulunmadı.

REDDİ HAKİM TALEBİNDE BULUNDU

Duruşmada Muzaffer Aksehirli'nin avukatı ve aynı zamanda damadı olan Uğur Özkul, reddi hakim talebinde bulundu. Dava başlarken mahkeme başkanının "ne kadar adaletli olacağımızı göreceksiniz" dediğini söyleyen Özkul, bu nedenle reddi hakim talep ettiği belirtti.

Cumhuriyet Savcısı, bu talebe katılmadığı yönünde mütalaa verirken, mahkeme heyeti de yaptığı değerlendirmede, talebin reddine karar verdi.

SAVUNMA VE TALEPLER ALINDI

Daha sonra Başsavcı Alper ve makam şoförü Akşehir’li’nin avukatları taleplerini iletti. Alper’in avukatı Neşe Menderes, yargılamanın genişletilmesini, kamyonun trafiğe çıkmasında ihmali olanların da kazada kusuru bulunduğunu iddia ederek, tüm sanıkların cezalandırılmasını istedi.

Akşehirli’nin avukatı ve aynı zamanda damadı olan Uğur Özkul ise, “Bu basit bir trafik kazası değil. İhmaller zinciri söz konusudur. Bir kişiye bırakılamaz. Diğer sanıkların da kusuru vardır. Bütün sanıkların cezalandırılmasını talep ediyorum” dedi.

Sanık avukatları ise beraat talebinde bulundu. Kamyon şoförü Uğur Tufan’ın avukatı da, müvekkilinin tahliye edilmesini istedi.

Cumhuriyet Savcısı da mevcut delil durumu yönünden kamyon şoförü Tufan’ın tutukluluk halinin devamı yönünde mütalaa verdi.

KARAR AÇIKLANDI

Savunma ve taleplerin alınmasının ardından mahkeme heyeti karar için duruşmaya kısa bir ara verdi. Yeniden salona dönen mahkeme, kamyon şoförüne “taksirli ölüme sebebiyet vermekten” önce 8 yıl, daha sonra da ½ oranında artırılarak cezanın 12 yıla çıkarılmasına, tutukluluk halinin devamına karar verildiğini açıkladı.

Diğer sanıklar hafriyat kamyonunun sahibi Zeki Akyol, şantiye sorumlusu Ali Ünlüer ve İbrahim Yağız’ın ise beraatine karar verildi.

OLAY

Merkezefendi’nin Hacıeyüplü Mahallesi’ndeki kavşakta 10 Mayıs’ta meydana gelen kazada, yola kontrolsüz çıkış yapan Uğur Tufan yönetimindeki 64 DL 821 plakalı hafriyat kamyonu ile Muzaffer Akşehirli’nin kullandığı 20 AB 548 plakalı otomobil çarpışmış, kazada Başsavcı Mustafa Alper ve makam şoförü Akşehirli hayatını kaybetmiş, koruma Ramazan Uğur ise yaralanmıştı.