Başsavcı Alper’in Engin Ünal’a verdiği o röportaj manşetlerde – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Başsavcı Alper’in Engin Ünal’a verdiği o...

Başsavcı Alper’in Engin Ünal’a verdiği o röportaj manşetlerde

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Mayıs 2017 Cuma - 14:21Güncelleme: 12 Mayıs 2017 Cuma - 14:21
Başsavcı Alper’in Engin Ünal’a verdiği o röportaj manşetlerde

Elim bir trafik kazasında şehit olan Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’in, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Genel Yayın Yönetmenimiz Engin Ünal’a verdiği ve Denizlihaber.com’da yayınlanan röportajdaki vasiyeti, ölümünün ardından ulusal medyanın gündemine oturdu. Hürriyet’ten Sabah’a birçok gazete, o röportajdaki sözlerini “onur vasiyeti olarak manşetlerine ve sayfalarına taşıdı. Televizyon kanalları da habere dönüştürdü."

Türkiye, D20Haber.com Genel Yayın Yönetmeni Engin Ünal’ın, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ile 15 Temmuz sonrası yaptığı röportajı konuşuyor. Denizlihaber.com’da “O Gece” başlığıyla yayınlanan seri röportajda, Başsavcı Alper, 15 Temmuz gecesiyle ilgili birçok bilinmeyeni ve yaşananları anlatmıştı.

İŞTE O SÖZLER

Röportajın en dramatik bölümü, vefatından sonra çok ses getiren eşi ve çocuklarıyla vedalaşması sırasındaki vasiyeti olmuştu. Çocuklarına seslenirken “Ben bugüne kadar hep helal lokma yedim ve size de helal lokma yedirdim” diye söze başlayan Alper, şöyle devam ediyordu:

“Devletin okullarında okudum. Ülkeme karşı sevgi ve saygımı hiç kaybetmedim. Şimdi ben gideceğim, geri dönmeyebilirim. Geri dönmediğim zaman anneniz size sahip çıkar. Annenize bir şey olursa anneannenize ya da babaannenize gidin. Bankamatik kartımı bıraktım, içinde maaşımdan arta kalan miktarın olduğunu söyledim. 15 bin lira kadar para olan banka hesap cüzdanını da verip bununla da hayatınızı devam ettirirsiniz. Anneanneniz ve babaanneniz size sahip çıkacaktır. Bunlar gelir geçer. 10 yıl, 20 yıl, belki 30 yıl sonra babanızın cenazesini alıp Demokrasi Şehitliğine defnederler. Korkmayın, babanızdan asla utanmayın.”

BU VASİYET TÜRKİYE GÜNDEMİNE OTURDU

Şehit Başsavcı Mustafa Alper’in kaza sonrası D20Haber.com’da da yayınlanan röportajındaki bu vasiyetini önce İHA abonelerine geçti. İHA kaynak olarak basın etiğine uyarak “Engin Ünal’a verdiği röportajda” ibaresini kullandı.

Daha sonra DHA, aynı röportajda yer alan vasiyeti abonelerine “Denizli basınına yaptığı açıklama” diye servis etti. Ardından O gece röportajındaki vasiyete Hürriyet, Milliyet ve Sözcü gazeteleri sayfalarında geniş bir şekilde yer verdi.

Bugün de çok ses getiren ve okuyan herkesi duygulandıran vasiyeti, Sabah gazetesi manşetine taşıdı. Sabah, “Kahraman Başsavcının Onur Vasiyeti” başlığıyla manşetten verdiği haberde, “Elim bir trafik kazasında kaybettiğimiz Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’in 15 Temmuz gecesi kızlarına bıraktığı vasiyet, şehidin onur belgesi olarak tarihe geçti” diye yazdı.