Başsavcı Alper ve makam şoförü son yolculuklarına uğurlandı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Başsavcı Alper ve makam şoförü son...

Başsavcı Alper ve makam şoförü son yolculuklarına uğurlandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Mayıs 2017 Perşembe - 10:59Güncelleme: 11 Mayıs 2017 Perşembe - 10:59
Başsavcı Alper ve makam şoförü son yolculuklarına uğurlandı

Trafik terörüne mesleğinin en verimli döneminde kurban giden Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve makam şoförü Muzaffer Akşehirli görev yerleri olan Denizli Adalet Sarayı'nda son yolculuklarına uğurlandı.

Denizli Adalet Sarayı'ndaki törene Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Başsavcı Mustafa Alper ve makam şoförü Muzaffer Akşehirli’nin aileleri, Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar, Vali Ahmet Altıparmak, milletvekilleri Şahin Tin, Sema Ramazanoğlu ve Cahit Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek, HSYK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, HSYK 1. Daire Başkanı Halil Koç, HSYK üyesi Muharrem Özkaya, Denizli Cumhuriyet Başsavcı Vekili Niyazi Yar, Adalet Komisyonu Başkanı Ünal Yalçınkaya, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ, Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, yargı mensupları, avukatlar ve vatandaşlar katıldı.

Başsavcı Alper ve makam şoförü son yolculuklarına uğurlandı

Tören boyunca başsavcı Alper'in ve makam şoförü Muzaffer Akşehirli'nin aileleri gözyaşı dökerken Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, zaman zaman Başsavcı Alper'in eşi Hatıran Alper'i teselli etti. Törende konuşan Bakan Bozdağ, “15 Temmuz hain darbe girişiminde canı pahasına vatanına sahip çıkıp, hain teşebbüsün başarısızlığa uğramasına katkıda bulunan Başsavcı Alper'İn ortaya koyduğu adamlık büyük bir hizmettir. Büyük bir hizmetin altına imza atmıştır” dedi.

Başsavcı Alper ve makam şoförü son yolculuklarına uğurlandı

Denizli Cumhuriyet Başsavcı Vekili Niyazi Yar ise, kelimelerin yetersiz kaldığı bir anın yaşandığını ifade ederek, “Meslek hayatı boyunca kendisini hak ve hakikate adayan, görev ve sorumluluğu içerisindeki en küçük bir imkanı dahi emanet bilinciyle koruyup kollayan, sizin gibi adil, yürekli ve dik duruşlu bir hukuk adamını tanıdığımız için çok mutluyuz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Mehmet Aşık, dua etti. Dua sonrası Başsavcı Alper'in cenazesi Aydın'ın Söke ilçesine gönderildi. Makam şoförü Muzaffer Akşehirli Çakmak Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Başsavcı Alper ve makam şoförü son yolculuklarına uğurlandı