Adana’dan gelip gasp yaptılar – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Adana’dan gelip gasp yaptılar

Adana’dan gelip gasp yaptılar

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Aralık 2020 Cuma - 12:37Güncelleme: 11 Aralık 2020 Cuma - 13:27
Adana’dan gelip gasp yaptılar

Denizli’nin Serinhisar ilçesinde yaşlı çift gasba uğradı. Adana’dan gelen şüpheliler ise, çıkarıldıkları mahkemede serbest bırakıldı.

Olay, ilçenin Kocapınar Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, 30’a yakın suç kaldı olan Murat B., dini nikahlı eşi Aley. K. ile Adana’dan Kocapınar’a geldi. Ardından telefonla 82 yaşındaki Ömer Karaçay’ı arayıp, “Kimlik kartı fotokopiniz hırsızlık olayında kullanılmış. Dosyanın kapatılması için parayı ödemeniz gerekiyor” dedi.

Telefondaki kişinin söylediklerinden korkan Karaçay, eşinin arsa satışından gelen bir paranın olduğunu söyleyince, Murat B. harekete geçti. Aley K., gözcülük yaparken, bıçak zoruyla içeriye Murat B. Parayı aldı. Daha sonra da olay yerinden uzaklaşıp Adana’ya gittiler.

Şikayet üzerine jandarmanın yaptığı çalışmayla şüpheliler, Adana’da yakalanarak Denizli’ye getirildi. İfadelerinde olayı itiraf ettikleri bildirilen Murat B. ve dini nihaklı eşi Aley K. işlemlerin tamamlanmasının ardından Acıpayam Adliyesine sevk edildi. Tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen şüpheliler, serbest bırakılınca kelepçeyle geldikleri adliyeden ellerini kollarını sallayarak ayrıldı.

Kendilerini bıçak zoruyla gasp eden şüphelinin serbest bırakılmasına tepki gösteren yaşlı çift, avukatları aracılığıyla şüphelilerin cezalandırılması ve zararlarının karşılanması için karara itiraz etti.

Hala yaşadıkları korku dolu anların etkisinde olan Ömer Karaçay, olayı anlatırken “Birisi telefonda bana  ‘Sizin nüfus cüzdanı fotokopisi düşmüş, adam onu bulmuş. Onunla para çalmışlar, bir miktar para var adamı yakaladık. Adam elimizde, parayı size vermiş’ dedi. Ben de ‘Bize para veren olmadı.  Sadece hanımımın arsa satışından gelen parası var, başka hiçbir şeyimiz yok’ dedim. Daha konuşurken birisi içeriye girip ‘çıkarın parayı’ dedi. Hanım çakıyı görünce titremeye başladı. Biz o sırada parayı verdik” diye konuştu.

DENİZLİ (İHA)