10 milyon TL vurgun yapan telefon dolandırıcılığı çetesi çökertildi – D20Haber
03.05.2024, Cuma
14 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. 10 milyon TL vurgun yapan telefon...

10 milyon TL vurgun yapan telefon dolandırıcılığı çetesi çökertildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Aralık 2020 Pazartesi - 13:30Güncelleme: 14 Aralık 2020 Pazartesi - 13:33
10 milyon TL vurgun yapan telefon dolandırıcılığı çetesi çökertildi

Denizli’nin de aralarında bulunduğu illerde, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp 10 milyon TL vurgun yapan çete çökertildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğine bağlı ekiplerce Şanlıurfa - İstanbul hattında vatandaşları telefonla arayıp kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak milyonlarca TL vurgun yapan şahısları yakalamaya yönelik çalışma başlatıldı. Ekiplerin çalışmalarıyla telefon dolandırıcılarının kimlikleri tespit edildi.

Önceden belirlenen adreslerde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlar sonucu 1’i Antalya 9’u Şanlıurfa’da olmak üzere toplam 10 kişi gözaltına alındı. Aralarında örgüt lideri İ.U. cezaevinde olduğu için örgüt liderliğini devralan İ.Ç. (32) ve lider yardımcısı H.T.'nin (25) de bulunduğu şüpheliler, sorgulanmak üzere Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldü. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada 60 bin Dolar, bir adet lüks otomobil, çok sayıda cep telefonu ve ziynet eşyası ele geçirildi. Çetenin son 3 ayda gerçekleştirdiği 11 olaydan toplam 10 milyon dolar haksız kazanç elde ettiği tespit edildi.

YAŞLI KADINDAN DOLANDIRDIĞI PARAYLA FOTOĞRAF ÇEKTİRDİ

Ekiplerin şüphelilerin cep telefonlarında yaptığı incelemede, telefon dolandırıcılığı çetesi üyelerinden İ.B.’nin Etiler’de yaşayan 86 yaşındaki E.G.E.’nin 60 bin Dolarını aldıktan sonra bu paralarla fotoğraf çektirdiği ortaya çıktı.

Ekiplerin yoğun ve titiz çalışmaları sonucu, son 3 ay içerisinde İstanbul, Konya ve Denizli’de vatandaşlardan dolandırılan toplam 1,5 milyon TL bu şekilde sahiplerine teslim edilmiş oldu.
Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. (İHA)