Yelkenkanat Türkiye Şampiyonası Denizli’de yapıldı – D20Haber
07.05.2024, Salı
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. SPOR
  6. /
  7. Yelkenkanat Türkiye Şampiyonası Denizli’de yapıldı

Yelkenkanat Türkiye Şampiyonası Denizli’de yapıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Ağustos 2017 Pazartesi - 13:04Güncelleme: 14 Ağustos 2017 Pazartesi - 13:04
Yelkenkanat Türkiye Şampiyonası Denizli’de yapıldı

Denizli’nin Çameli İlçesi’nde düzenlenen Türkiye Yelkenkanat Şampiyonası’nda birinciliği 117 kilometrelik uçuş gerçekleştiren Muhammed Emin Öner kazandı.

Çameli Kaymakamlığı, Çameli Belediyesi ve Türkiye Hava Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Yelken Kanat Türkiye Şampiyonası sona erdi. Çameli’nin Yaylacık Dağı’nda 10-13 Ağustos tarihleri arasında yapılan yelkenkanat mesafe yarışlarında uçuşlar sonucu dereceye girenler belli oldu.

Pilotlardan Muhammed Emin Öner 117 kilometrelik uçuşuyla birinciliği elde etti. Mustafa Çırak ikinci olurken, Alper Beşkardeşler üçüncülüğü kazandı. Dereceye giren pilotlara ödüllerini Türkiye Hava Sporları Federasyonu Başkanı Ahmet Çağrı Özer, Çameli Kaymakamı Onur Özaydın ve Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan verdi.

Ödül töreninde konuşan Türkiye Hava Sporları Federasyonu Başkanı Ahmet Çağrı Özer, Çameli’de Yelkenkanat Türkiye Şampiyonası düzenlemenin gururu ve heyecanını yaşadıklarını, sporcuların uçuşlarını doğa harikası bir alanda gerçekleştirdiğini, Çameli’nin hava sporları için çok önemli bir merkez olduğunu, pist alanından 4 tarafa uçuş yapılabildiğini, Yaylacık Dağı’nı Ege Bölgesi’nin eğitim pisti alanı haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ise, güzel bir organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, Çameli’de önümüzdeki yıllarda dünya şampiyonaları düzenlemek istediklerini belirtti.

Çameli Kaymakamı Onur Özaydın da şampiyonaya katılan sporculara ve şampiyonanın başarıyla tamamlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Yelkenkanat Türkiye Şampiyonası Denizli’de yapıldı