Ümit Özat’ın sözlerine Merkezefendi Belediyesi Basket’ten tepki – D20Haber
21.06.2024, Cuma
23 °C / 42 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. SPOR
  6. /
  7. Ümit Özat’ın sözlerine Merkezefendi Belediyesi Basket’ten...

Ümit Özat’ın sözlerine Merkezefendi Belediyesi Basket’ten tepki

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Mayıs 2024 Pazartesi - 16:54Güncelleme: 20 Mayıs 2024 Pazartesi - 16:54
Ümit Özat’ın sözlerine Merkezefendi Belediyesi Basket’ten tepki

Galatasaray-Fenerbahçe derbisi gündemindeki yerini korurken, eski futbolcu Ümit Özat’ın “6 atıyordunuz, 7 atıyordunuz, 8 atıyordunuz. Merkezefendi Basket takımıyla mı oynuyorsunuz?” sözleri yeşil-siyahlı kulüpte tepkiyle karşılandı. Asbaşkan Gökhan Gökşin, Ümit Özat’ı özür dilemeye davet etti.

Şampiyonluk düğümünü çözecek maç yorumları yapılan, ancak Fenerbahçe’nin 1-0 kazanmasıyla hesapların iyice karıştığı Süper Lig’de gözler bu hafta oynanacak karşılaşmalara çevrildi. Ancak maçın ardından yapılan yorumlar da tartışma yarattı. Bu yorumlardan birisi de eski futbolcu Ümit Özat’tan geldi.

Bir dönem Fenerbahçe forması giyen Ümit Özat, maç sonunda Galatasaraylılara ithafen, “6 atıyordunuz, 7 atıyordunuz, 8 atıyordunuz. Merkezefendi Basket takımıyla mı oynuyorsunuz? Fenerbahçe bu. Hayırdır ya” ifadelerini kullandı.

Özat’ın bu sözleri Merkezefendi Belediyesi Basket camiasında tepkilere yol açtı. Sözleri nedeniyle Ümit Özat’ı özür dilemeye davet eden kulübün asbaşkanlarından Gökhan Gökşin, şu açıklamayı yaptı:

Haberin DevamıReklam




“Galatasaray-Fenerbahçe maçının ardından bir Youtube kanalında maçın değerlendirmesini yapmak üzere toplanan yorumculardan Ümit Özat, kulübümüzün ismini çok çirkin bir şekilde zikretme cüretini göstermiştir. Belli ki kendisinin basketbol bilgisi hayli kıt birisidir. Kendisine tavsiyem iki dakikasını ayırıp Google’dan henüz 6 yıllık bir geçmişe sahip olan kulübümüzün neler yaptığını, neler yapmaya çalıştığını araştırıp, öğrenmesi ve yorumlarını ona göre yapmasıdır. Ayrıca malzemecisinden kulüp yöneticisine kadar birçok insanın emeğine de saygı duymasıdır. Kendisinin yaptığı benzetme sebebi ile kulübümüze bir özür borcu bulunmaktadır.”