Tuz Gölü Maratonu’nda Denizli’den Özgür Sancak birinci oldu – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. SPOR
  6. /
  7. Tuz Gölü Maratonu’nda Denizli’den Özgür Sancak...

Tuz Gölü Maratonu’nda Denizli’den Özgür Sancak birinci oldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Ağustos 2023 Cuma - 21:13Güncelleme: 25 Ağustos 2023 Cuma - 21:13
Tuz Gölü Maratonu’nda Denizli’den Özgür Sancak birinci oldu

Tuz Gölü'nde düzenlenen "Garmin Runfire Salt Lake Ultra Trail" maratonuna denizli damgası. Denizli UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) gönüllüsü ve Denizli Devlet Hastanesi Anestezi Teknikeri Özgür Sancak, mesafesi 100 mil olan (160 kilometre) maratonu birinci olarak tamamladı.

Aksaray’da 2017 yılından bu yana düzenlenen "Garmin Runfire Salt Lake Ultra Trail" maratonuda sporcular, uzun mesafe kadar, zorlu koşullar ve sıcak hava ile de mücadele etti. Tuz Gölü’ndeki yarışlar 100 mil, 80k, 42k, 21k, 10k gibi farklı mesafelerde yapıldı.

 

Türkiye’nin ilk ve tek 100 mil yarışı olan Garmin Runfire Salt lake Ultra Trail maratonunda yarışanlar arasında Denizli UMKE gönüllüsü ve Denizli Devlet Hastanesinde anestezi teknikeri olarak görev yapan Özgür Sancak da yer aldı.

PARKURU 17 SAAT 20 DAKİKADA TAMAMLADI

Sancak, Tuz Gölü’nün zorlukları ve sıcak havayla da mücadele ederek, 160 kilometrelik parkuru 17 saat 20 dakikada tamamlayıp genel klasman grubunu birinci sırada bitirdi.

Sancak, elde ettiği birinciliğin ardından duygularını “Tuz Gölü’nde mevsim normallerinin çok üstünde seyreden sıcaktan dolayı katılımcılardan birçoğu yarışı bırakmak zorunda kaldı. Bu yarışta ilk genel klasman birinciliğimi parkur rekoruna yakın bir sürede tamamladım. Bundan sonra hedefim her parkurda yeni rekorları egale etmek olacak. Denizli’ye birincilik getirdiğim için çok mutluyum” sözleriyle dile getirdi.

ÖZTÜRK, KUTLADI

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr Berna Öztürk de elde ettiği birincilikten dolayı Özgür Sancak’ı kutladı. Öztürk, “UMKE personelimiz Özgür Sancak, daha önce de 2019 yılında İznik’te yapılan koşuda birincilik madalyasını kazanmıştı. Şimdi de Tuz Gölü’nde gerçekleştirilen ultra maratonda birinci oldu. En zor şartlarda sağlık hizmeti veren UMKE personellerimizden birinin zorlu yarışlarda dayanıklılığını göstererek birinci olması bizleri gururlandırdı. Kendisini kutluyorum” ifadelerini kullandı.