Türk futbol tarihine geçen Mustafa Kapı, Denizlispor’dan transfer edildi – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. SPOR
  6. /
  7. Türk futbol tarihine geçen Mustafa Kapı,...

Türk futbol tarihine geçen Mustafa Kapı, Denizlispor’dan transfer edildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Aralık 2018 Pazartesi - 10:25Güncelleme: 24 Aralık 2018 Pazartesi - 10:25
Türk futbol tarihine geçen Mustafa Kapı, Denizlispor’dan transfer edildi

Türk futbolu dün akşam genç bir yetenekle tanıştı, onu alkışladı. Kim miydi bu genç? Henüz 16 yaşında olan Mustafa Kapı, Süper Lig’te forma giyen en genç futbolcu oldu. İşte o genç yeteneğe bugünlerin kapısını aralayan ise Denizlispor. Galatasaray’ın, Denizlispor alt yapısından yetişen Mustafa Kapı’yı 2013 yılında transfer ettiği ortaya çıktı.

Habertürk’ün internet sitesinde yer alan haberde, Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Demir Grup Sivasspor'u 4-2 mağlup ederken maçın son anlarında bir ilk yaşandığını, Sarı-kırmızılılarda 2002 doğumlu Mustafa Kapı’nın bir lig maçında forma giyen en genç futbolcusu olduğunu belirtilirken, genç yeteneği de tanıttı. İşte sarı-kırmızılıların tarihine geçen Mustafa Kapı…

DENİZLİSPOR’DAN GİTTİ

Geçen sezon U17 Ligi'nde en çok dikkat çeken futbolcu olan Mustafa, 2013 yılında Denizlispor alt yapısından transfer edilerek Galatasaray altyapısına kazandırılmıştı. Genç futbolcunun sarı-kırmızılılarla 2020 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

Geçen sezon U17 Ligi'nin de en dikkat çeken ismi olan Mustafa, 24 maçta 15 gol attı ve 17 asist yaptı. Genç orta saha ondan önceki sezon da 22 maçta 18 gol atmayı başarmıştı.

14 YAŞINDA A TAKIMLA ANTRENMANLARA BAŞLADI

Mustafa Kapı 14 yaşından itibaren zaman zaman Galatasaray A takımı ile idmanlara çıkıyor. Galatasaray'da Hollandalı teknik direktör Jan olde Riekerink döneminde milli maçlar sebebiyle liglere verilen arada Galatasaray, Bulgaristan temsilcisi Levski Sofya ile hazırlık maçında karşı karşıya gelmişti.

2002 doğumlu Mustafa Kapı bu karşılaşmada Galatasaray Futbol A Takımı ile maça çıkan en genç isim olmuştu. The Guardian gazetesi, sarı-kırmızılı ekibin milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Bulgaristan'ın Levski Sofya takımıyla oynadığı ve 2-0 kazandığı hazırlık maçının 89. dakikasında Sinan Gümüş'ün yerine oyuna giren 14 yaşındaki Mustafa Kapı'yı gözden kaçırmamıştı.

DENİZLİLİ MİRAZA DA BU SEZON TRANSFER EDİLMİŞTİ

Galatasaray bu sezon da bir başka genç yeteneği Gazişehir Gaziantep’ten kadrosuna katmıştı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sezer Cihan’ın oğlu Mirza, sarı kırmızılı kulüp ile 3 yıllık sözleşme imzalamıştı.