TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu’ndan Denizli Basket yönetimine sert sözler – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. SPOR
  6. /
  7. TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu’ndan Denizli Basket...

TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu’ndan Denizli Basket yönetimine sert sözler

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Eylül 2020 Salı - 15:57Güncelleme: 1 Eylül 2020 Salı - 15:57
TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu’ndan Denizli Basket yönetimine sert sözler

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket’in Basketbol Süper Ligi’ne alınmayışıyla ilgili tepki ve eleştirilere “Denizli halkına seslenmek istiyorum. Bazı beceriksiz yöneticileriniz yüzünden şu an Süper Lig'de bulunamıyorsunuz” yanıtını verdi.

TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında yeni sezona ilişkin açıklamalarda bulunurken, Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket’in Basketbol Süper Ligi’ne alınmayışına ilişkin gelişmeleri de açıkladı.

Gündeme geçmeden önce Denizli Merkezefendi konusunda yaşanan süreci açıklamak istediğini belirten Türkoğlu, sözü Türkiye Basketbol Federasyonu Erkek Ligleri Direktörü Derya Yannier’e bıraktı. Yannier de kulüp mali denetim ve Lisans Talimatnamesi'nde ortaya konulan süreci anlattı. Geçen yılın aralık ayında TBL kulüpleriyle toplantı yapıldığını, özellikle Süper Ligi hedefleyen kulüplere şartların birebir anlatıldığını kaydeden şunları söyledi:

Pandemi süreci nedeniyle başvuru sürecini 30 Nisan'dan 30 Mayıs'a alarak kulüplere bir ay ek süre yaratmış olduk. Bütün kulüplerin hemfikir olduğu BSL için minimum bir bütçe sağlanması, gelirlerin yüzde 40'ının belgelendirilmesi, geçmiş iki sezonun bütçesi ile yeni sezonun taslak bütçesinin bağımsız denetçilerden geçmesi ve TBL'den BSL'ye geçecek kulüplerden teminat uygulaması oy birliğiyle yürürlüğe konuldu.

30 Mayıs'ta başvuru sürecinin sona ermesinin ardından ek süreler de verildi 2 Temmuz'da TBF'nin lisans başvurusu kararları açıklandı. 29 Temmuz'da tüm TBL takımlarımıza ek katılım süresi açıldı. Amaç BSL'ye katılımla ilgili yeterlilik durumunu bize sunmalarıydı. 11 Ağustos 2020 tarihinde birinci olan Petkimspor'un başvurusu bize ulaştı ve 13 Ağustos'ta hiçbir eksiği bulunmadığı için BSL'ye kabul edildi.

14 Ağustos'ta Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket Kulübü'nün resmi başvurusu kayıtlarımıza alındı. Petkim alındıktan sonra bu başvuru yapıldığı için, oluşabilecek bir boşluk için yapılmış başvuruydu. Denizli Basket'in başvurusu, teminat mektubu, teminat fonu maddesinde bir eksiklik içeriyordu. Bankaya başvuru yapıldığını, fakat limit tespit incelemesi yapıldığından dolayı bankada gecikme olduğu ve teminat mektubu elde edilir edilmez ulaştırılacağına dair kulübün beyanı olmuştu.

Teminat fonu bizler için çok önemli bir madde. Basketbolcularımız ve tüm çalışanların mağdur olmaması bizler için önemliydi. Eksik belgenin tamamlanması yönünde kulüple temaslarımızı devam ettirdik. 24 Agustos'ta hem TBL hem BSLkura çekimi öncesindeki son iş günü olan 21 Ağustos günü mesai saati bitimine kadar bu belge elimize ulaşmadı. TBF de o tarihte Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket'in lisans başvurusunun reddini açıkladı.”

TÜRKOĞLU, SERT İFADELER KULLANDI

Bu açıklamanın ardından konuşmasını sürdüren TBF Başkanı Türkoğlu, “Kamuoyuna yapılan yanlış bilgilendirmelere karşı doğru bilgileri paylaştığımıza inanıyoruz. buradan özellikle Denizli halkına seslenmek istiyorum. Bazı beceriksiz yöneticileriniz yüzünden şu an Süper Lig'de bulunamıyorsunuz. Türkiye Basketbol Federasyonunun bu konuda hiçbir sorumluluğu yoktur. Her anlamda son güne kadar gerek genel sekreterimiz olsun, gerek hukuk danışmanımız olsun Merkezefendi Belediyesi ile her anlamda kontağa geçmiştir. Ama bu arkadaşlar maalesef ki beceriksizliklerinden dolayı kamuoyunu bazı satılmış site üzerinden farklı yönlendirip, bazı olayları siyasileştirmeye çalışan ahlaksız bir grupla karşılaştığımızı dile getirmek istiyoruz. Satılmış site üzerinden kamuoyunu yanlış bigilendirmek isteyen arkadaşların beceriksizliği yüzünden Merkezefendi maalesef şu an Süper Ligimizde olamıyor. İnanıyorum ki önümüzdeki dönemlerde daha becerikli, daha akıllı yöneticilerle inşallah onları da Süper Lig'de aramızda görürüz. bu konuda kamuoyunu bilgilendirmek istedik. İnşallah daha fazla kamuoyunda gündeme gelmez. Göreve geldiğimizden beri herkese eşit bir şekilde davranıp, Türk basketbolunu daha iyi yerlere getirmeye çalışan bir ekibiz” ifadelerini kullandı.

Spora siyaseti karıştırmadıklarını savunan Türkoğlu, “Sporculuk hayatımda olsun, yöneticilik hayatımda olsun hiçbir zaman siyaseti spora karıştırmadım ve gerçek anlamda bunun kavgasını verdim. Merkezefendi Belediye Başkanı Sayın Şeniz Hanım, federasyonumuzu ziyaret ettiğinde gerçekten çok mutlu olmuştuk, kendileriyle çok güzel sohbet etmiştik. Kendisine milli takım forması hediye etmiştik” dedi.