Şeydanur ve Berfin 3. Avrupa şampiyonluğu için çalışıyor – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. SPOR
  6. /
  7. Şeydanur ve Berfin 3. Avrupa şampiyonluğu...

Şeydanur ve Berfin 3. Avrupa şampiyonluğu için çalışıyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Ekim 2023 Çarşamba - 13:16Güncelleme: 4 Ekim 2023 Çarşamba - 13:16
Şeydanur ve Berfin 3. Avrupa şampiyonluğu için çalışıyor

Goalball Milli Takımı’nın Denizlili sporcuları Şeydanur Kaplan ve Berfin Altan, üçüncü kez Avrupa şampiyonluğu sevinci yaşamak istiyor. Bu amaçla antrenmanlarını sürdüren başarılı sporcular, bir kez daha Avrupa’nın en büyük olma hedefiyle çalıştıklarını belirtti.

2016 Rio Paralimpik Oyunları'nın ardından Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları'nda da şampiyon olan, bir kez dünya ve iki kez de Avrupa şampiyonluğuna uzanan Goalball Milli Takımı, yeni bir başarı hikayesi yazmayı hedefliyor. Şeydanur Kaplan ve Berfin Altan da başarı hikayesinin kahramanlarından olabilmek için çalışmalarını sürdürüyor.

BERFİN ALTAN: ŞAMPİYONLUK İÇİN ARALIKSIZ ÇALIŞIYORUZ

Takım arkadaşı ile birlikte yaşadıkları şehre ve ülkelerine milli gururu tekrardan yaşatmak istediklerini söyleyen Berfin Altan, “Şu anda Avrupa Şampiyonluğuna iki ay kaldı. Goalball Kadın Milli Takımı’nın iki olimpiyat şampiyonluğu, bir dünya şampiyonluğu iki de Avrupa Şampiyonluğu bulunuyor. Hedefimiz 3. Avrupa şampiyonluğuna ulaşmak. Mart ile nisan ayından beri şampiyonluk için aralıksız çalışıyoruz. İki ay gibi kısa bir süre kaldı. Şehrimizde bulunan milli sporcu takım arkadaşımla birlikte sıkı bir çalışma yürütüyoruz. Günde iki antrenmanımız oluyor, sabah kendi branşımızın antrenmanı, öğleden sonra fitness antrenmanlarımız gerçekleşiyor. Şeyda ile birlikte ülkemize ve Denizlimize bu gururu yaşattığımız için çok mutluyuz” dedi.

ŞEYDANUR KAPLAN: ALTIN MADALYA İLE DÖNMEK İSTİYORUZ

Şampiyonluk için aylardır sıkı bir antrenman içinde olduklarını anlatan Şeydanur Kaplan da, “2017 yılında girdiğim milli takıma bu zamana kadar iki kez Avrupa Şampiyonluğu, bir dünya şampiyonluğu ve olimpiyat şampiyonluğu elde ettik. Önümüzdeki iki ay sonra Avrupa Şampiyonluğu var. Biz her zaman olduğu gibi yine şampiyon olmak istiyoruz. Bu katılacağımız şampiyonluk için nisan ayından itibaren çalışmaya başladık. Gerek kampta gerekse eğitim yerlerinde hiç ara vermeden mücadele ederek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah emeğimizin karşılığını alıp, altın madalya ile Türkiye'mize dönmek istiyoruz. Hem ülkemizi hem de Denizli'mizi gururlandırmak her zaman ki gibi en çok isteğimizdir” ifadelerini kullandı.