Satrançta Denizli’nin gururu oldular – D20Haber
10.05.2025, Cumartesi
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. SPOR
  6. /
  7. Satrançta Denizli’nin gururu oldular

Satrançta Denizli’nin gururu oldular

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Haziran 2017 Salı - 13:58Güncelleme: 20 Haziran 2017 Salı - 13:58
Satrançta Denizli’nin gururu oldular

Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası’nda, Poyraz Dursun ve Gülenay Aydın, Çeşme Uluslararası Satranç Turnuvasında ise Nehir Tokat ve Ceylin Tikveşli kazandıkları madalyalarla ülkemizin ve Denizli’nin gururu oldular.

Okullar Satranç Şampiyonası 10-19 Haziran tarihleri arasında Karadağ’ın Budva kentinde yapıldı. Şampiyonaya 23 ülkeden 341 sporcu katıldı. 44 sporcuyla yarışmaya katılan Türkiye, şampiyonadan 5’i altın, 3’ü gümüş ve 1’i bronz olmak üzere toplam 9 kupa ve 25 madalya ile döndü.

POYRAZ GÜMÜŞ, GÜLENAY BRONZ KAZANDI

Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası’nda Denizlili iki sporcu kürsüye çıkarak madalya sevinci yaşadı. 17 yaş kızlar kategorisinde yarışan Poyraz Dursun şampiyonayı ikinci tamamlayarak gümüş madalyanın sahibi oldu. 11 yaş kızlar kategorisinde ise Gülenay Aydın, üçüncü olarak bronz madalya kazanmanın gururunu yaşadı.

Haberin DevamıReklam




ÇEŞME’DEKİ ŞAMPİYONAYA NEHİR TOKAT DAMGA VURDU

Satrançta bir başka heyecan aynı tarihlerde Çeşme’de yaşandı. Tarihi Aya Haralambos Kilisesi ile Çeşme Spor Salonu’nda yapılan ve 6 gün süren Uluslararası Çeşme Açık Satranç Turnuvası’na 457 sporcu katıldı.

Denizlili Nehir Tokat, üç farklı kategoride birinci olarak turnuvaya damgasını vurdu. Turnuvanın Genel B kategorisinde altın madalya kazanan Nehir, en iyi 16 yaş kategorisinde ve en iyi kadın sporcu kategorisinde yine birincilik kürsüsüne adını yazdırdı. Önemli bir başarıya imza atan Nehir Tokat, turnuvada dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.