PAÜ ile TFF hakem yetiştirmede iş birliği yapacak – D20Haber
21.06.2024, Cuma
23 °C / 42 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. SPOR
  6. /
  7. PAÜ ile TFF hakem yetiştirmede iş...

PAÜ ile TFF hakem yetiştirmede iş birliği yapacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Mayıs 2024 Perşembe - 10:40Güncelleme: 16 Mayıs 2024 Perşembe - 21:30
PAÜ ile TFF hakem yetiştirmede iş birliği yapacak

Türkiye Futbol Federasyonu (TTF) ile Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), futbol hakemi yetiştirilmesinde iş birliği yapacak. Bu amaçla hayata geçirilen Futbol Akademisinin iş birliği protokolü düzenlenen törenle imzalandı.

Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’ndeki imza töreninde konuşan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, FIFA ve UEFA’da yetişkin eğitimi prensiplerinin baz alındığını, öğrencinin merkezde olduğu uygulamalı eğitim anlayışının benimsediğini, Hakem Akademisinin de bu değişime uygun olarak güncel bir eğitim anlayışı ile kurulduğunu söyledi.

Hakemlerin sahada liderlik becerilerine sahip olması gerektiğini kaydeden Büyükekşi, “Hakem Akademisi, hakem eğitimi, hakemlerin terfi sınavları, gözlemci, hakem koçu, hakem eğitimcisi, paydaşların eğitimi ve terfi sistemi gibi katmanlardan oluşuyor. Burada Hakem Akademisi ile üniversitelerimizin spor bilimleri fakültelerinin iş birliği protokolünü imzalıyoruz. Bu protokol kapsamında üniversitelerin içinde ‘Futbol Hakemliği Sertifika Programı’ açılacak. Böylelikle daha nitelikli hakem yetiştirme imkânına kavuşacağız” dedi.

Haberin DevamıReklam




PAÜ Rektörü Prof Dr Ahmet Kutluhan da, ‘Futbol Hakemliği Sertifika Programı’nda yer almaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Bu proje kapsamında spor bilimleri fakültesinde öğrenim gören öğrencilerimize yönelik ‘Futbol Hakemliği Sertifika Programı’ yürütülerek Türkiye Futbol Federasyonu’nun hakemlik konusunda gerçekleştireceği birçok faaliyette iş birliği sağlanacaktır. Türkiye Futbol Federasyonu’nun öncülüğünde yürütülen bu projenin gelişmesine ilk günden itibaren heyecanla ve titizlikle yaklaşarak önemli katkılar sunmanın gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.