Merveli Türk Milli Takımı Akdeniz dart şampiyonu oldu – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. SPOR
  6. /
  7. Merveli Türk Milli Takımı Akdeniz dart...

Merveli Türk Milli Takımı Akdeniz dart şampiyonu oldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Mayıs 2019 Salı - 15:08Güncelleme: 14 Mayıs 2019 Salı - 15:08
Merveli Türk Milli Takımı Akdeniz dart şampiyonu oldu

İspanya’da düzenlenen 18. Dart Akdeniz Kupası’nda, Türkiye Kadın Milli Takımı şampiyon oldu. Denizlili Merve Erden’in yer aldığı ikinci takım ise genel klasmanda üçüncülüğü elde etti.

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonundan (TBBDF) yapılan açıklamaya göre, kadınlarda Emine Dursun ve Hatice Sinem Şengül, takım halinde Akdeniz şampiyonluğuna ulaştı. Merve Erden ve Nesibe Yıldız'ın bulunduğu ay-yıldızlıların ikinci takımı da genel klasmanda üçüncü sırada yer aldı.

Organizasyonun tek kadınlar şampiyonu, Emine Dursun oldu. Çift kadınlarda Emine Dursun-Hatice Sinem Şengül'ün ikincilik yaşadığı turnuvada, Erkek Milli Takımı ise derece elde edemedi.

İBANOĞLU’NU ZİYARET ETTİ

Tekli ve eşli müsabakalarda da üçüncülük sevinci yaşayan Merve Erden, ayağının tozuyla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu’nu ziyaret etti. İlk kez Avrupa deneyimi yaşadığı için turnuvayı gözünde çok büyüttüğünü dile getiren Erden, elde edilen dereceden sonra daha fazla özgüven yaşadığını söyledi. Daha büyük başarıları yakalamak için çalışamaya devam edeceğini belirten genç sporcu, antrenörleri Yusuf Can Korucu ve Murat Dirier’e teşekkür etti.

Genç yeteneği başarısından dolayı kutlayan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu ise, Merve’nin Avrupa şampiyonluğu ile gurur duyduğunu söyledi. Denizli’nin dart branşında lisanslı sporcu sayısının son yıllarda arttığını ve yatırımların karşılığının alındığını ifade eden İbanoğlu, Merve’nin önemli bir yol açtığını ve ardından yeni yeteneklerin geleceğine inandığını belirtti.