Karşıyaka ve Akkonak’taki statlar yenileniyor – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. SPOR
  6. /
  7. Karşıyaka ve Akkonak’taki statlar yenileniyor

Karşıyaka ve Akkonak’taki statlar yenileniyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Ekim 2018 Çarşamba - 11:21Güncelleme: 10 Ekim 2018 Çarşamba - 11:21
Karşıyaka ve Akkonak’taki statlar yenileniyor

Denizli’de amatör takımların antrenman yaptığı ve maçlarını oynadığı Karşıyaka ile Akkonak’taki semt sahalarının zeminleri FIFA standartlarına uygun zemine kavuşturulurken, çevre düzenlemesinde son aşamaya gelindi.

Amatör futbol takımlarının antrenman ve maçlarda kullandığı Karşıyaka Saraçoğlu ve Akkonak Dr. Samim Gök statlarının yenileme çalışmaları devam ediyor. Spor Genel Müdürlüğü tarafından 19 Haziran’da ihale edilen ve 10 Temmuz’da çalışmaların başladığı sahalar, uluslararası standartlarda suni çim zeminle kaplandı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu zemin ve tribün yenileme çalışmaları devam eden Karşıyaka ve Akkonak futbol sahalarında incelemelerde bulundu. Yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi alan İbanoğlu, FİFA standartlarına uygun star-1 belgeli sentetik zeminli olacak şekilde tasarlanan zeminlerde son rötuşların yapıldığını, sahalara modern yedek kulübelerinin konulduğunu, aynı anda 4 takımın yararlanabildiği soyunma odalarının bakımdan geçirildiğini, tel örgü ve tribünlerde de onarım çalışmalarının önümüzdeki günlerde başlayacağını, taraftarların daha uygun şartlarda maçları izleyebilmeleri için plastik koltuklar monte edileceğini, tribünleri üzerinin de çelik konstrüksiyon çatı örtüsüyle kapatılacağını belirtti.

Karşıyaka ve Akkonak sahalarının en kısa zamanda amatörlerin kullanımına uygun hale geleceğini söyleyen İbanoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yatırım politikaları doğrultusunda Denizli’de, futbol sahası ve spor salonu olmayan ilçenin kalmamasını arzu ettiklerini belirtti.