Honaz Dağı’na bisikletle çıkıp Türk bayrağı açtılar – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. SPOR
  6. /
  7. Honaz Dağı’na bisikletle çıkıp Türk bayrağı...

Honaz Dağı’na bisikletle çıkıp Türk bayrağı açtılar

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Ekim 2023 Pazartesi - 14:30Güncelleme: 16 Ekim 2023 Pazartesi - 14:32
Honaz Dağı’na bisikletle çıkıp Türk bayrağı açtılar

Denizli’de, Honaz Dağı’na bisikletle çıkan bir grup, burada Türk bayrağı ve Atatürk portresi açtı.

Denizli’de, Cumhuriyet'in 100. yılı anısına etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor. Merkezefendi Bisiklet Spor Kulübü ve Denizli Bisikletliler Derneği tarafından “Bayrağını ve Bisikletini Al Gel” etkinliği düzenlendi.

Delikliçınar Meydanı’nda toplanan grup, 2 bin 571 metre rakımla Ege Bölgesi'nin en yüksek noktası Honaz Dağı’na tırmandı. Zirvede Türk bayrağı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk posteri açan bisikletçiler, İzmir Marşı okudu.

15, 8 KİLOMETRE TIRMANIŞ

Etkinlikle ilgili bilgi veren Denizli Bisikletliler Derneği Başkanı Hakan Atmaca, Honaz Milli Parkı ve Honaz Dağına ulaşmak için 15 bin 800 metre tırmanma gerçekleştirdiklerini, dönüşle birlikte toplam mesafenin 31 bin 600 metre olduğunu, etkinlik boyunca orman ve jandarma aracının kendilerine eşlik ettiğini söyledi.

Merkezefendi Bisiklet Spor Kulübü Başkanı Hakan Erkuş ise, “Türkiye’yi yeniden kuran, bizi millet yaparak bu günlere gelmemizi sağlayanlara şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhları şad olsun. 100.yıl etkinlikleri için 31 kilometre pedal çevirerek, Ege Bölgesi'nin en yüksek noktası Honaz Dağı zirvesine ulaştık. Yanımızda getirdiğimiz bayraklarımızı açarak Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizi bir kez daha saygıyla yad ettik. Nice 100. yıllara” dedi.