GSB Spor Okulları yaz dönemi için başvurular başladı – D20Haber
09.05.2024, Perşembe
15 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. SPOR
  6. /
  7. GSB Spor Okulları yaz dönemi için...

GSB Spor Okulları yaz dönemi için başvurular başladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Haziran 2023 Çarşamba - 12:04Güncelleme: 14 Haziran 2023 Çarşamba - 12:04
GSB Spor Okulları yaz dönemi için başvurular başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Okulları’nda 22 branşta gerçekleştirilecek ücretsiz kurslar için başvuruların başladığı bildirildi.

Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, GSB Spor Okulları ve katılabileceği Engelsiz Spor Okulları’na kayıtların başladığı belirtildi. Basketboldan karateye, eskrimden taekvandoya kadar 22 sportif branşta gerçekleştirilecek kursların 19 ilçede düzenleneceği ifade edildi.

5–18 yaş grubunu kapsayan kurslar için kayıt olmak isteyenlerin online olarak bit.ly/denizligsbbasvuru adresinden kayıtlarını oluşturabileceği, kursların yer ve çalışma saatleri hakkında bilgi almak ve bizzat başvurmak isteyenlerin ise Gençlik Spor İlçe Müdürlüklerinde kayıtlarını oluşturabileceği kaydedildi.

Engelli bireylerinde spor okullarına katılmalarına yönelik program yapıldı. Bedensel engellilerde halter, badminton, tekerlekli sandalye basketbol ve tenis, işitme engellilerde halter, zihinsel engellilerde beden eğitimi ve spor eğitimleri, görme engellilerde ise judo branşlarında çalışmalar yapılacağı aktarıldı. Engelli bireylere yönelik açılacak kurslarda, bu alanda bakanlık eğitimine tabi tutulan tecrübeli antrenörlerin görev alacağı bildirildi.