Denizlispor’un maçına Eskişehirli hakem – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. SPOR
  6. /
  7. Denizlispor’un maçına Eskişehirli hakem

Denizlispor’un maçına Eskişehirli hakem

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Nisan 2018 Perşembe - 14:14Güncelleme: 12 Nisan 2018 Perşembe - 14:14
Denizlispor’un maçına Eskişehirli hakem

Merkez Hakem Kurulu (MHK), Denizlispor’un bu hafta Çaykur Rizespor ile oynayacağı karşılaşmaya Eskişehir Bölgesi hakemlerinden Suat Arslanboğa’yı atadı. Bu görevlendirmenin ardından yeşil-siyahlı kulüpten “Eskişehir bölgesi hakemi Suat Arslanboğa'nın tarafsız bir maç yöneteceğine dair taraftarlarımızın ciddi şüpheleri bulunmaktadır” açıklaması geldi.

Spor Toto 1. Lig’de son 4 haftaya girilirken, puan cetvelinin üstü de altı da yangın yerinden farksız. Alt sıralarda Denizlispor, Eskişehirspor ve Samsunspor, ateş hattının içindeki takımlar. Düşme korkusunu az da olsa yaşayan değir takımlar ise Adana Demirspor ile Akın Çorap Giresunspor.

KRİTİK MAÇLAR OYNANACAK

Son haftalara girilirken, düşmeme mücadelesi veren takımlardan Eskişehirspor ile Samsunspor bu hafta, Samsunspor ile Denizlispor gelecek hafta karşılaşacak. Bu maçlar takımların kaderini büyük ölçüde çizecek. Ama bir karşılaşma daha var ki, o da bu hafta gözlerin Denizli’ye çevrilmesine yol açtı. Lider Çaykur Rizespor ile Denizlispor, 14 Nisan Cumartesi günü Denizli’de zorlu bir 90 dakikaya çıkacak.

MHK’NIN “BU NE?” DERDİRTEN ATAMASI

İşte böylesi önemli bir karşılaşma için hakem görevlendirmesi merakla beklenirken, MHK tarafından tepki çeken bir atama yapıldı. Bu karşılaşmaya Denizlispor’un kümede kalma mücadelesi yaptığı Eskişehirspor’un bölgesinden Suat Arslanboğa görevlendirildi. Denizlispor Kulübü, bu görevlendirmeyi twitter hesabından yapılan açıklamayla tepki gösterdi. Açıklama şöyle:

“MHK Başkanlığı'nın bugün açıkladığı hakem atamaları camiamızda büyük endişe duyulmasına neden olmuştur.

Bu hafta oynayacağımız Çaykur Rizespor karşılaşmasının orta hakemi olarak atanan Eskişehir bölgesi hakemi Suat Arslanboğa'nın tarafsız bir maç yöneteceğine dair taraftarlarımızın ciddi şüpheleri bulunmaktadır.

FF, MHK ve ilgili tüm kuruluşların bu yanlıştan acilen dönmesi gerekmektedir.

Ligimizin sonuna yaklaşırken final maçı niteliği taşıyan önemli karşılaşmaların aynı saatte oynanması gerektiğini hatırlatır, adaletli bir lig olması için elinden geleni yapmalıdır.

Futbolu yönetenlerden yegane beklentimiz Türk Futbolu’nda adil bir yarışma ortamını sağlamalarıdır.”