Denizlispor’a para ve tribün kapatma cezası – D20Haber
30.04.2024, Salı
15 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. SPOR
  6. /
  7. Denizlispor’a para ve tribün kapatma cezası

Denizlispor’a para ve tribün kapatma cezası

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Şubat 2019 Perşembe - 22:39Güncelleme: 28 Şubat 2019 Perşembe - 22:39
Denizlispor’a para ve tribün kapatma cezası

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Abalı Denizlispor’a para ve tribün kapatma cezası verdi.

Türkiye Futbol Federasyonu’nca (TFF) yapılan açıklamada, “Abalı Denizlispor Kulübünün, 24.02.2019 tarihinde oynanan Abalı Denizlispor - Osmanlıspor FK Spor Toto 1. Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 3. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 20.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir” denildi.

TFF, Futbol Disiplin Talimatı'nın 53/3. Maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan maraton tribün G, H, I, J ve kapalı tribün üst D blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesine, böylece Abalı Denizlispor’un bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verildiğini bildirdi.

YÖNETİMDEN TARAFTARA ÇAĞRI

Abalı Denizlispor resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, bu sezon alınan para cezaları sebebiyle kulübün 100 bin TL zarara uğradığı belirtildi. Denizlispor’un gelecek maçlarda daha ağır ceza almaması için taraftara sağduyu çağrısı yapan yönetim, “ Taraftarlarımızdan kulübümüze ve kendilerine zarar vermeden, Denizli’ye ve Denizlispor’a yakışır şekilde takımlarını centilmence desteklemelerini rica ediyoruz” dedi.