Denizlispor, Osmanlıspor’a rövanşı verdi: 0-2 – D20Haber
30.04.2024, Salı
15 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. SPOR
  6. /
  7. Denizlispor, Osmanlıspor’a rövanşı verdi: 0-2

Denizlispor, Osmanlıspor’a rövanşı verdi: 0-2

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Şubat 2019 Pazar - 17:58Güncelleme: 24 Şubat 2019 Pazar - 20:13
Denizlispor, Osmanlıspor’a rövanşı verdi: 0-2

Lider Denizlispor, Yücel İldiz ile yakaladığı 14 maçlık yenilmezlik serisini şampiyonluktaki rakibi Osmanlıspor’a 2-0 yenilerek kaybetti. Bu sonuçla yeşil-siyahlılar, bu sezon kendi sahasındaki ikinci yenilgiyi de almış oldu.

Ligin ilk yarısında Ankara’da 2-0 yendiği rakibine hem rövanşı hem de puan farkının kapanmasına izin vermemek isteyen Denizlispor, ne var ki sahada bu isteğine uygun futbol sergileyemedi. Orta alanda etkin olamayan yeşil-siyahlılar, rakip kaleye de top taşımakta zorlandı.

Ziya Alkurt, Ismail Aissati ve Burak Çalık dağınık futbollarıyla ev sahibi takımın hücum gücünü düşürdü. Ziya Alkurt, hücumların ardından geri dönmeyerek, bu kanattan rakibin etkili olmasına sebebiyet verdi. Recep Niyaz ise koştu, didindi ama geçmiş haftalara göre o da etkisiz kaldı. Tüm bunlar bir araya gelince, Denizlispor, Yücel İldiz döneminde ilk kez kaybetti ve liderlik koltuğunu da rakibine devretti.

Son haftaların formda takımı Osmanlıspor ise, bu sezon ilk 8 haftada çalıştırdığı Denizlispor’u iyi tanıyan Osman Özköylü’nün oyun planını sahada eksiksiz uyguladı. Horozları hayli zorlayan ve pozisyonlar bulan konuk takım bunlardan ikisini gole çevirerek evine mutlu döndü.

Dakika 19: Hasan Kılıç’ın kullandığı serbest atışta, Anıl Karaer’in kafayla kaleye gönderdiği top yandan auta gitti.

Dakika 22: Denizlispor etkili geldi. Furkan Şeker’in ortasında Burak Çalık, topu Mehmet Akyüz’e bu futbolcu da Deniz Vural’a aktardı. Deniz Vural’ın şutunda kaleci Karcemarskas meşin yuvarlağı köşeden çıkardı.

Dakika 35: Mehmet Akyüz’ün vuruşunda top direğin hemen üzerinden autu buldu.

Dakika 47: Eric Ayuk Mbu’nun ortasında Denizlispor defansından dönen topu Hasan Kılıç kaleye gönderdi. Ancak, meşin yuvarlak defans oyuncularının müdahalesiyle kornere çıktı.

Dakika 52: Sinan Kurt’un orta şut karışımı vuruşunda Stackhowiak, son onda topu kornere çeldi.

Dakika 55: Ismail Aissati’den topu kapan Hasan Kılıç çok sert vurdu. Satackhowiak’ın müdahalesine rağmen meşin yuvarlak filelere gitti: 0-1

Dakika 59 Ziya Alkurt’un ortasında Burak Çalık golle burun buruna geldi ama kötü bir vuruşla topu üstten dışarıya gönderdi.

Dakika 90+1: Gökhan Süzen’in korner atışında Alperen Babacan kafayla kaleye gönderdi. Karcemarskas gole izin vermedi.

Dakika 90+4: Recep Niyaz’ın korner atışında Ziya Alkurt vurdu,i top üst direkten geri geldi. Bu kez ceza sahasına gelen kaleci Stackhowiak kafayla şutladı top yine üst direkten döndü.

Dakika 90+5: Hızlı atağa çıkan Osmanlıspor, ikinci golü buldu. Eric Ayuk Mb, kaleci Stackhowiak’ın da geride kalmasıyla topu boş kaleye yuvarladı: 0-2

STAT: Atatürk

HAKEMLER: Volkan Bayarslan, Alpaslan Dedeş, Erdem Bayık

DENİZLİSPOR: Stackhowiak, Furkan Şeker, Alperen Babacan, Oğuz Yılmaz, Kerem Can, Deniz Vural Gökhan Süzen Dk. 83), Ziya Alkurt, Ismail Aissati, Recep Niyaz, Burak Çalık (Kehinde Dk. 70), Mehmet Akyüz Seddar Karaman Dk. 90)

OSMANLISPOR: Karcemarskas, Caner Arıcı, Sinan Kurt (Atakan Rıdvan Çankaya Dk. 81), Eric Ayuk Mbu, Burhan Eşer (Beykan Şimşek Dk 86), Hasan Kılıç, Muhammet Bayır, Mertcan Caner Öztürk (Guaye Dk. 79), Numan Çürüksu, Tortol Lumanza Lembi, Anıl Karaer

GOL: Hasan Kılıç Dk. 55, Eric Ayuk Mbu Dk. 90+5 (Osmanlıspor)

S.KART: Recep Niyaz (Denizlispor), Numan Çürüksu, Karcemarskas, Anış Kararer, Caner Arıcı, Muhammet Bayır, Eric Ayuk Mbu (Osmanlıspor)