Denizlispor Başkanı Üstek: Borcumuzu 19 milyon TL’ye düşürdük – D20Haber
18.04.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. SPOR
  6. /
  7. Denizlispor Başkanı Üstek: Borcumuzu 19 milyon...

Denizlispor Başkanı Üstek: Borcumuzu 19 milyon TL’ye düşürdük

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Ağustos 2017 Çarşamba - 14:29Güncelleme: 2 Ağustos 2017 Çarşamba - 14:29
Denizlispor Başkanı Üstek: Borcumuzu 19 milyon TL’ye düşürdük

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren TFF 1'inci Lig ekibi Denizlispor'un Başkanı Mustafa Üstek, kulübün mali yapısı hakkında açıklamalarda bulundu. Denizlispor Haluk Ulusoy Tesisleri'nde Başkan Yardımcıları Taner Atilla, Ahmet Selvi, Mehmet Uz ve Futbol Şube Sorumlusu Asbaşkan Ali Fırat'la basın toplantısı düzenleyen Üstek, "Kulübü 39 milyon TL'lik borç yüküyle aldık. Ancak mali disiplini sağlayıp borcumuzu 19 milyon TL'ye düşürdük" dedi.

Denizlispor'un borçlarını sıfırlamak istediklerini dile getiren Mustafa Üstek, "Yeni sezon öncesi sportif başarıyı yakalamak için kadromuzu koruduk. Sezona başlamadan futbolculara 6 milyon 500 bin TL ödeme yaptık. Denizlispor, dipsiz bir kuyu deniliyordu. O kuyunun dibi gözüktü. Sezonun ikinci yarısında nokta transferler yapmak istiyoruz. Şu an da ise futbolcularımızın isteklerini karşılamak ve borçlarımızı en aşağı seviyelere indirmek için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz" dedi.

Taner Atilla ise geçen sezondan kalan oyuncu alacakları için 3 milyon 350 bin TL para ödediklerini belirterek, "Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'ndan gelen 2 milyon lirayı kamu borçlarına aktarıp, Maliye'ye ve SGK'ye olan borçlarımın tamamını kapattık. Gelirlerimiz ile borçlarımızı kapatmaya devam ettik ve kulübün borcunu 19 milyon TL'ye kadar indirdik.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın da 3 Milyon TL değerinde ayırdığı ödeneği de düşündüğümüz zaman borcumuz 16 Milyon TL'ye inecektir. Şu an için otopark ve mağazamızdan gelen gelirler ile Denizlispor bir nebze rahatlayacaktır" dedi.

Transfer yasağı bulunan Denizlispor'un bir önceki yönetim döneminde, yasak geldiği günden itibaren 21 gün içinde 40 bin İsviçre Frang'ı yatırılarak itiraz edilmediği için transfer yasağının kaldırılamadığını belirten Atilla, İsviçre Federal Mahkemesi'ne başvurarak transfer yasağının kaldırılması için çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)