Denizlispor, Adana Demirspor’u ezdi geçti: 5-1 – D20Haber
30.04.2024, Salı
17 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. SPOR
  6. /
  7. Denizlispor, Adana Demirspor’u ezdi geçti: 5-1

Denizlispor, Adana Demirspor’u ezdi geçti: 5-1

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Ocak 2019 Cumartesi - 15:25Güncelleme: 26 Ocak 2019 Cumartesi - 15:37
Denizlispor, Adana Demirspor’u ezdi geçti: 5-1

Denizlispor, liderlik için çıktığı maçta Adana Demirspor’u güzel futboluyla sürklase ederek 5-1 yendi ve koltuğu Gençlerbirliği’nden devraldı.

Karşılamaya iyi başlayan yeşil-siyahlılar, kazanma hırsını sahaya yansıtınca Adana Demirspor fazla direnemedi. Orta alanda rakibine üstünlük sağlayan Horozlar, Mehmet Akyüz ve Recep Niyaz ile rakip kalede etkili oldu. Bu futbolcuların goleri de kilidi açtı.

Adana Demirspor ise kaybetmemek için direndi ve bir ara beraberliği de yakaladı. Ancak ilk yarı biterken kalelerinde gördükleri gol gardlarını düşürdü. İkinci yarıya Yılmaz Vural’ın iki değişikle başlaması da sonuç vermedi.

MAÇTAN DAKİKALAR

5. dakikada Recep Niyaz ceza sahasına girdi, vuruşunda top yandan auta gitti.

8.dakikada Adana Demirspor savunmasının uzaklaştıramadığı top Recep Niyaz’ın önünde kaldı. Bu futbolcunun kaleye gönderdiği topu kaleci Kurtuluş kornere çeldi.

14. dakikada Burak Çalık, Abdülkerim’in pasında ceza sahası içinde topla buluştu. Semih Güler’İn müdahalesiyle yerde kalmasına rağmen Hakem Hüseyin Göçek devam kararı verdi.

20. dakikada Recep Niyaz’ın korner atışında kalabalığın arasından iyi yükselen Mehmet Akyüz kafa ile kaleye gönderdi. Ancak meşin yuvarlak direkten geri geldi.

22. dakikada Burak Çalık, ceza alanı içinde kaleci Kurtuluş’un müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Mehmet Akyüz, takımını öne geçirdi: 1-0

28. dakikada Adana Demirspor’un kazandığı faul atışını kullanan Kaan Kanak’ın vuruşnda top auta gitti.

30. dakikada Emre Uğur’un sağ kanattan ortasında, Vedat Bora skora eşitliği getirdi:1-1

45. dakikada Burak Çalık’ın şutunda savunmadan seken top ceza sahası içinde Recep Niyaz’ın önünde kaldı. Recep düzgün bir vuruşla Denizlispor’u bir kez daha öne geçirdi: 2-1

60. dakikada hızla gelişen Denizlispor atağında önce Mehmet Akyüz, ardından Burak Çalık pozisyonu değerlendiremedi.

63. dakikada Recep Niyaz’ın derinlemesine pasında Mehmet Akyüz defansın gerisinde topla buluştu ve düzgün bir vuruşla fileleri havalandırdı: 3-1

74. dakikada Furkan sıfıra indi, altı pas içine çıkardığı topu Recep Niyaz filelere gönderdi: 4-1

80. dakikada Ismail Aissati’nin ortasında Kehinde kafa ile şutladı. İyi yer tutan Kurtuluş gole izin vermedi.

83. dakikada Deniz Vural’ın ortasında Ziya Alkurt, topuğuyla fileleri havalandırarak şık bir gole imza attı: 5-1

STAT: Atatürk

HAKEMLER: Hüseyin Göçek, Erdem Bayık, Mehmet Salih Mazlum

DENİZLİSPOR: Stackhowiak, Alperen Babacan, Abdülkerim Bardakcı, Deniz Vural, Kerem Can, Furkan Şeker, Ismail Aissati, Ziya Alkurt, Recep Niyaz Dk. 83 Burak Altıparmak), Burak Çalık (Dk. 83 Gökhan Süzen), Mehmet Akyüz (Dk 74 Kehinde)

ADANA DEMİRSPOR: Kurtuluş Yurt, Mickael Pote, Anderson Oliveria, Vedat Bora (Dk 81 Erdal Öztürk), Jonathan Fernand (Dk. 46 Trraore), Milan Mitrovic, Kaan Kanak, Süleyman Koç, Emre Uğur, Semih Güler, Khadim Dk. 46 Berk Yıldız)

GOLLER: Mehmet Akyüz Dk. 21( penaltıdan) ve Dk 63, Recep Niyaz Dk. 45-74, Ziya Alkurt Dk. 83 (Denizlispor), Vedat Bora Dk. 30 (Adana Demirspor)

S.KART: Uğur Uruç, Khadim Rassoul, Semih Güler, : Kurtuluş Yurt, Kaan Kanak, Milan Mitrovic (Adana Demirspor) Alperen Babacan (Denizlispor)

Fotoğraf: Engin ÜNAL