Adrenalin tutkunu kadın yamaç paraşütçüler – D20Haber
23.04.2024, Salı
15 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. SPOR
  6. /
  7. Adrenalin tutkunu kadın yamaç paraşütçüler

Adrenalin tutkunu kadın yamaç paraşütçüler

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Kasım 2019 Pazartesi - 12:19Güncelleme: 11 Kasım 2019 Pazartesi - 12:20
Adrenalin tutkunu kadın yamaç paraşütçüler

Adrenalini en yüksek sporlardan olan yamaç paraşütünü sadece erkekler değil, kadınlar da başarıyla yapıyor. Makyajını metrelerce yükseklikte, dağ başında yapan kadın pilotlar, ardından gökyüzüne süzülüyor.

Dünyanın en heyecanlı sporları arasında bulunan ve Türkiye’de binlerce kişinin yaptığı yamaç paraşütü, kadınlar tarafından da ilgi görüyor. Önemli eğitim alanları arasında yer alan Denizli’nin Çökelez Dağı, kadın yamaç paraşütü pilotlarının en önemli atlayış yerlerinden. Her yıl yüzlerce kadın pilot, Denizli’ye gelerek gökyüzünü süzülüyor. Adrenalin tutkunu kadınların, gökyüzündeki heyecanlı anları, hemcinslerini kıskandırıyor.

“GÖKYÜZÜNDE OLMAK ÇOK GÜZEL”

Yamaç paraşütü sporu ile 4 yıldır uğraşan 24 yaşındaki Selin Ayvalı, ‘P5’ eğitimi aldığını ifade etti. Bu sporu her kadına önerdiğini söyleyen Ayvalı, “Her cinse uygun bir spor. Ailem başta istemedi. Genel olarak insanların yamaç paraşütünü bakışları kötü olabiliyor. Uçtuğumu gördüler, sevdiğimi gördüler ve onlar da artık seviyor. Kendimi bildiğim ve eğitimi aldığım sürece bir tehlike yok. Gökyüzünde olmak çok güzel bir şey. Herkese öneriyorum” dedi.

"BİR İŞİN KADIN YA DA ERKEĞİ YOK"

Havacılığın birçok dalının olduğunu ifade eden 23 yaşındaki Adile Ebru Çakar ise, “Bir işin kadın ya da erkeği yok. Serbest paraşüt, yamaç paraşütü ve planörün başlangıç eğitimlerini aldım. Yamaç paraşütünde ilerlemeyi tercih ettim. Bunların herhangi biri kadın veya erkek sporu değil. Çok yanlış. Zamanımızı, vaktimizi ve sahip olduklarımızı buna ayırdığımızda ilerleyebiliyoruz. Çökelez dağındayız. Buradan mesafe uçuşları yapıyoruz. İneceğimiz yeri öncesinde bilmiyoruz. İndiğimiz yerlerde çocuklar karşılıyor. Havadan bir paraşütün kendilerine geldiğini görünce, onların heyecanını görmek çok güzel. Çok mutlu olup, onlarda bir ışık yakmak güzel bir his” ifadelerini kullandı.

Çakar'ın aynı zamanda Türk Hava Kurumu Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Ligi birinciliği bulunuyor.

DENİZLİ (İHA)