Denizlili sporcu basket atışlarıyla Guinness’e girmek için başvuru yaptı – D20Haber
09.05.2024, Perşembe
15 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. SPOR
  6. /
  7. Denizlili sporcu basket atışlarıyla Guinness’e girmek...

Denizlili sporcu basket atışlarıyla Guinness’e girmek için başvuru yaptı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Ekim 2023 Pazartesi - 14:33Güncelleme: 23 Ekim 2023 Pazartesi - 14:33
Denizlili sporcu basket atışlarıyla Guinness’e girmek için başvuru yaptı

Denizlili basketbolcu 43 yaşındaki Osman Gürcü, basket atışlarıyla Guinness Rekorlar Kitabı’na girebilmek için başvuruda bulundu.

Osman Gürcü, Guinness Rekorlar kitabı’nda yer alabilmek için Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Spor Salonu’nda iki farklı atış yaptı. İlk denemesini The Farthest behind the back Basketball Shot'da (En uzak mesafeden bel arkasından yapılan basket atışı) ile yapan Gürcü, halen dünya rekoru olarak kabul edilen 14.63 metre mesafeyi geçmeyi başardı. Gürcü, 17 metreden atışı gerçekleştirdi ve ilk atışta rekoru kırdı.

İkinci atışında The Farthest Basketball Bounce Shot'ı (topu bir kere yerde sektirip en uzak mesafeden yapılan atış) deneyen Gürcü, bu atışta da 28.95 metre olan dünya rekorunu egale etti.

İki atışını da kamerayla kaydedettiren Gürcü, Guinness Rekorlar kitabı’na girebilmek için başvuruda bulundu. Gürcü, başvurusuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Basketbol ile ilgili dünya rekoru denemeleri yapıyorum. Bizim Türkiye olarak dünya rekorumuz hiç yok. Ben bu rekorları nasıl kırarım diye araştırmaya başladım. Uzun zamandır bir proje içerisindeyim. En uzak mesafeden bel arkasından atılan basket atışı, yani The Farthest behind the back Basketball Shot diye geçiyor. Eski dünya rekoru 14.63 metreydi. Amerikalı bir sporcu tarafından kırıldı. Bu rekoru 17 metreden kırdım. İkinci denemeyi The farthest basketball bounce shot diye geçen atış için yaptım. Yani bu rekoru da 30 metreden kırdım. Ülkemizi temsil etmek üzere bu rekorları kırıp başvurumuzu yaptık. Bundan sonraki süreçte süreci bekleyeceğiz.”

DENİZLİ (İHA)