Şaban Ulutaş, 5 rakibini tuşla yenip Türkiye şampiyonu oldu – D20Haber
23.04.2024, Salı
15 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. SPOR
  6. /
  7. Şaban Ulutaş, 5 rakibini tuşla yenip...

Şaban Ulutaş, 5 rakibini tuşla yenip Türkiye şampiyonu oldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Mayıs 2018 Pazartesi - 13:15Güncelleme: 14 Mayıs 2018 Pazartesi - 13:16
Şaban Ulutaş, 5 rakibini tuşla yenip Türkiye şampiyonu oldu

Denizli Güreş Eğitim Merkezi sporcusu Şaban Ulutaş, Afyonkarahisar'da yapılan Minikler Türkiye Şampiyonası’nda 48 kiloda birinci oldu. Ulutaş, 24-26 Haziran’da Budapeşte’de yapılacak Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek.

Denizli Güreş Eğitim Merkezi, gelecek vaat eden yetenekleri keşfederek, Türk sporuna kazandırıyor. Bunlardan birisi de karakucak seçmelerinde dikkati çeken 15 yaşındaki Şaban Ulutaş oldu. Minderde fırtına gibi esen Ulutaş, sıkletinde rakiplerini mindere sermeye devam ediyor.

Şaban Ulutaş, 11-13 Mayıs tarihleri arasında Afyonkarahisar’da yapılan Grekoromen Türkiye Şampiyonası’nda 48 kiloda mindere çıktı. Rakiplerine minderi dar eden Ulutaş, karşılaştığı 5 rakibini de tuşla yenerek altın madalyanın sahibi oldu.

Denizli’yi temsil eden bir diğer sporcu Diyar Özpay ise, 68 kiloda mindere çıktı ve şampiyonayı 5’inci olarak tamamladı.

İBANOĞLU ŞAMPİYONU KUTLADI

Denizli Güreş Eğitim Merkezinin 4 yıl önce açtığı karakucak güreş seçmeleri sırasında keşfedilen Şaban Ulutaş’ı elde ettiği başarıdan dolayı kutlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Şaban’ın elde ettiği başarıdan gurur duyduklarını, aynı başarısını milli formayla da göstereceğine inandığını söyledi.

ŞABAN’A TATİL YOK

Türkiye şampiyonu olarak Avrupa Şampiyonası için vize alan Ulutaş, haziran ayının ilk haftasında toplanacak milli takım kampına katılacak. Ulutaş, 24-26 Haziran’da Budapeşte’de yapılacak Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek.