Tatilde spor yapacaklar – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. SPOR
  6. /
  7. Tatilde spor yapacaklar

Tatilde spor yapacaklar

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 29 Haziran 2018 Cuma - 18:18Güncelleme: 29 Haziran 2018 Cuma - 18:22
Tatilde spor yapacaklar

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün düzenlediği Yaz Spor Okulları başladı.Ücretsiz verilecek kurslara 21 branşta 3 bin 820 kişi kayıt yaptırdı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ücretsiz olarak düzenlediği Yaz Spor Okulları, bu yıl da binlerce çocuk ve genci sporla buluşturdu. Bu yıl Yaz Spor Okulları’na çeşitli yaş gruplarından 3 bin 820 kişi kayıt yaptırdı.

AÇILIŞ RECEP YAZICIOĞLU’NDA YAPILDI

Yaz Spor Okulları kapsamında bu sene basketboldan karateye, eskrimden, taekwondoya kadar 21 farklı branşta kurslar verilecek. Tüm sporcuların bir arada olduğu açılış töreni Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonu’nda gerçekleşti.

İBANOĞLU: SPOR SADECE KAZANMAK DEĞİLDİR

Törende konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, sporun sadece kazanmak ya da yarışmadan ibaret olmadığını her şeyden önce sağlığın geldiğini söyledi. Ülkemizi başarıyla temsil eden Denizlili Milli sporcuların Yaz Spor Okullarına katılarak azim ve kararlılıkla bu günlere geldiklerini belirten İbanoğlu, Milli Karateci Kerem Kaya’nın da aynı yollardan geçtiğini söyledi.

ENGELLİLER UNUTULMADI

Yaz tatilinde engelli bireylerinde spor okullarına katılmalarına yönelik çalışmalar yapıldı. Farklı engel gruplarında tenisten judoya, okçuluktan atletizme kadar 12 ayrı branşta kurslar verilecek. Engelli bireylere yönelik açılacak kurslarda tecrübeli antrenörler görev alacak.

HEMSBALL İLK KEZ YAZ SPOR OKULLARINDA

Yaz Spor Okulları bu yıl da yeniliklere devam ediyor. Türkiye’nin yeni sporlarından olan Milli Sporumuz Hemsball ilk kez Yaz Spor Okulları bünyesine girdi. Psikomotor gelişimi, odaklanmayı ve koordinasyonu destekleyen, stres ve obeziteye karşı etkili hemsballu çocuklar ve gençler çok sevdi.

YÜZME ÖĞRENMEK İSTEYENLER ATATÜRK YÜZME HAVUZU’NA

Yaz döneminin en çok ilgi gören branşı yüzmede kurslar başladı. Her yıl binlerce gencin yüzme deneyimi yaşadığı Atatürk Yüzme Havuzu’nda, üç dönem halinde verilecek kurslarda ilk dönemi kapsayan 18 Haziran-13 Temmuz tarihleri kontenjanları doldu. Olimpik standartlara sahip açık ve kapalı havuzlar ile çırpınma havuzundan oluşan komplekste, ikinci dönem 17 Temmuz–10 Ağustos tarihlerinde, üçüncü ve son dönem kurslar ise 14 Ağustos–31 Ağustos tarihlerinde yapılacak.

KAYIT DEVAM EDİYOR

Öte yandan 5–18 yaş grubunu kapsayan kurslar için henüz kayıt yaptırmayanlar geç kalmış değil. İl Müdürlüğü Antrenörleri tarafından Yaz Spor Okullarına başvuracak sporcular Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden kayıtlarını yapabilirler.