2 yıl önce başladığı sporda Avrupa şampiyonu oldu – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. SPOR
  6. /
  7. 2 yıl önce başladığı sporda Avrupa...

2 yıl önce başladığı sporda Avrupa şampiyonu oldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Ağustos 2018 Çarşamba - 11:26Güncelleme: 8 Ağustos 2018 Çarşamba - 11:26
2 yıl önce başladığı sporda Avrupa şampiyonu oldu

Denizlili Hasan Sökel, iki yıl önce başladığı bilek güreşinde kısa sürede başarılara imza attı ve 18 yaş altı Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası’ndan da altın madalyayla döndü.

Bulgaristan’ın Sofya kentinde düzenlenen 18 yaş altı Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası’nda ülkemizi temsil eden Denizlili milli sporcu Hasan Sökel, Vücut Geliştirme ve Fitness İl Temsilcisi Davut Bulut ile birlikte Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu’nu ziyaret etti.

ARKADAŞININ ÖNERİSİYLE BAŞLADI

Avrupa’nın bilek güreşinde zirvesine oturan Sökel, İbanoğlu’yla başarı hikayesini paylaştı. Bir arkadaşının tavsiyesiyle 2016 yılında bilek güreşi sporuna başladığını anlatan Çamelili Hasan Sökel, bilek güreşi sporuyla hayatının değiştiğini söyledi.

İlk katıldığı Türkiye Şampiyonası’nda kendisine 6. sırada yer bulan Sökel, 31-Mart-4 Nisan tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda ikinci olup, milli takıma çağrıldığını ve Bulgaristan’da Avrupa şampiyonu olduğunu ifade etti.

İBANOĞLU KUTLADI

Yeni hedefini dünya şampiyonluğu olarak açıklayan genç sporcuyu kutlayan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Sökel’in hayallerine ve hedeflerine çalışarak ulaştığını, milli sporcunun her zaman yanında olduğunu belirtti. Genç sporcunun başarılarına Dünya Şampiyonluğunu da ekleyeceğine inandığını ifade eden İbanoğlu antrenörünü ve ailesini kutladı.