Eren Özdemir, atletizmde Türkiye ikincisi oldu – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. SPOR
  6. /
  7. Eren Özdemir, atletizmde Türkiye ikincisi oldu

Eren Özdemir, atletizmde Türkiye ikincisi oldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Mayıs 2022 Pazar - 14:59Güncelleme: 22 Mayıs 2022 Pazar - 22:53
Eren Özdemir, atletizmde Türkiye ikincisi oldu

Denizli Gençlik ve Spor Karması’ndan Eren Özdemir, TAF Turkcell Küçükler Atletizm Festivali’nde Türkiye ikincisi oldu. Atletizmde henüz ilk yılı olan 14 yaşındaki Eren, elde ettiği dereceyle atletizm otoritelerinin dikkatini çekti.

TAF Turkcell Küçükler Atletizm Festivali, Kayseri’de yapıldı. Çeşitli illerden atletlerin katıldığı organizasyonda dikkat çeken ve gelecek vaat eden isimlerden birisi de Denizli Gençlik ve Spor Karması’ndan Eren Özdemir oldu.

Atletizm sporunda henüz ilk yılı olan Eren Özdemir, önce Balıkesir’de yapılan bölge elemelerinde piste çıktı. Erkekler U14 60 metre bölge elemelerinde 8 saniyelik dereceyle üçüncü olarak finale kaldı.

Kayseri’deki organizasyonda 2 arkadaşı ile birlikte Ege’yi temsil eden Eren Özdemir, bölgedeki performansının üstüne çıkarak bitiş çizgisine 7,94’lük bir zamanla girdi. Yarışlara Bursa’dan katılan Ali Başak’ın sadece 4 salise ardından koşuyu tamamlayan Eren, gümüş madalyaya uzandı.

Yarıştığı 20 atletin arasında ikinciliği elde eden Eren, bu başarısıyla şampiyonanın en çok konuşulan sporcularından biri oldu.

Eren’in gelecek vaat eden bir sporcu olduğunu dile getiren antrenör Güngör Bayram, “Eren bu başarısıyla sadece kulübümüz ve Denizli’yi değil bölgemizi de gururlandırdı. Kendine inanırsa geleceğin milli atletlerinden biri olabilir. Onunla ne kadar övünsek az” diye konuştu.