Denizlili dartçılar Avrupa Şampiyonası’nda yarışacak – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. SPOR
  6. /
  7. Denizlili dartçılar Avrupa Şampiyonası’nda yarışacak

Denizlili dartçılar Avrupa Şampiyonası’nda yarışacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Nisan 2022 Cuma - 11:01Güncelleme: 15 Nisan 2022 Cuma - 11:05
Denizlili dartçılar Avrupa Şampiyonası’nda yarışacak

Denizlili dartçılar, milli takım seçmelerinin yapıldığı Şehit Demet Sezen Türkiye Dart Şampiyonası 5. Ayak Sıralama Yarışları’nda önemli bir başarıya imza attı. Zehra Gemi, Ceylin Ataş, Osman Sarıkoyuncu ve Harun Salih Turgut, milli formayla İspanya’da yapılacak Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek.

Şehit Demet Sezen Türkiye Dart Şampiyonasının 5. Ayak Sıralama Yarışları, Antalya’nın Kemer ilçesinde yapıldı. Yıldız ve genç kızlarda Zehra Gemi altın, genç kızlarda Ceylin Ataş gümüş madalya kazandı.

Yıldız erkeklerde Osman Sarıkoyuncu altın, Harun Salih Turgut ise gümüş madalyanın sahibi oldu.

MİLLİ TAKIMA SEÇİLDİLER

Denizlili dartçılar, elde ettikleri bu başarı ile milli formayı giymeye hak kazandı. Gemi, Ataş, Turgut ve Sarıkoyuncu, 11-17 Haziran tarihleri arasında İspanya’nın Bedinorm kentinde yapılacak Avrupa Elektronik Dart Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek.

MİNİKLERDE TÜM MADALYALAR DENİZLİ’YE

Turnuvanın minikler kategorisinde rakiplerine şans tanımayan Denizlili sporcular göz doldurdu. Ömer Türkaslan, minikler kategorisinde şampiyon olarak altın madalyayı aldı. Aynı kategoride Denizlili Dilara Davulcu gümüş, Baran Kalli ve Elif Öz bronz madalya kazandı.

İBANOĞLU KUTLADI

Kente başarılı sonuçlarla dönen sporcuları kutlayan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Denizli’nin dart sporunda parmakla gösterildiğini, bu başarıların uzun süren bir çalışmanın ödülü olduğunu belirtti.