Yaz spor okulları başladı – D20Haber
18.04.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. SPOR
  6. /
  7. Yaz spor okulları başladı

Yaz spor okulları başladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 29 Haziran 2022 Çarşamba - 23:01Güncelleme: 29 Haziran 2022 Çarşamba - 23:14
Yaz spor okulları başladı

Denizli’de, 5-18 yaş grubuna yönelik düzenlenen Gençlik ve Spor Bakanlığı Yaz Spor Okulları, düzenlenen törenle çalışmalara başladı.

Yaz spor okullarının başlaması dolayısıyla Hasan Güngör Spor Salonu’nda düzenlenen törene Vali Yardımcısı Rıza Dalan, Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, Denizli Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Ömer Faruk Özer, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Gençlik Spor İl Müdür Vekili Ömer İlman, ASKF Başkanı Ayşe Sarıkaya ve sporcuların aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan programda, sporcu grupları gösterilerini sundu. Cimnastik, atletizm, karate, judo ve özel sporcuların yeteneklerini sergilediği gösterileri salonda bulunanlar beğeniyle izlendi.

Tokyo 2020’de Goalball Milli Takımı ile Olimpiyat Şampiyonluğu yaşayan Denizlili Milli Sporcu Şeydanur Kaplan da duygu ve düşüncelerini genç sporcularla paylaştı, sporun hayatında yaşattığı güzelliklere değindi.

Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Ömer İlman ise, il merkezi ve tüm ilçelerde yerel yönetimlerle iş birliği halinde açılan kurslarda bu yaz döneminde 80 bin çocuğu sporla buluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Konuşmaların ardından, 22 branşta 5-18 yaş grubunu kapsayan ücretsiz spor kursları başladı.