Sazan Balığı Avlama Yarışması yapılacak – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. SPOR
  6. /
  7. Sazan Balığı Avlama Yarışması yapılacak

Sazan Balığı Avlama Yarışması yapılacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Eylül 2023 Çarşamba - 10:58Güncelleme: 27 Eylül 2023 Çarşamba - 10:58
Sazan Balığı Avlama Yarışması yapılacak

Denizli Amatör Sportif Olta Balıkçıları ve Su Ürünlerini Koruma Derneğince (DENOLDER) Sazan Balığı Avlama Yarışması düzenlenecek. Yarışma çeşitli illerden katılımla 19 Ekim’de başlayacak.

Sazan Balığı Avlama Yarışması, Recep Yazıcıoğlu Gökpınar Göleti’nde (Karakurt Barajı) yapılacak. 20 sektöre ayrılan avlakta takımlar en az iki, en fazla dört kişiden oluşacak. Müsabakalar iki kategoride gerçekleşecek. ‘En Büyük Sazan’ yarışlarında sadece birinci belirlenecek. ‘En Çok Sazan Tutma’ yarışlarında ise dereceye giren ilk üç takım ödüllendirilecek.

SINIRLAMALAR

Müsabakalar, ‘Su Ürünleri Kanunu’ ve ‘Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ’ kapsamında gerçekleştirilecek. 40 santimetre limit altındaki balıklar derecelendirmeye alınmayacak. Canlı yem kullanımının yasak olduğu etkinlikte, takım başına en fazla 25 kiloluk yemleme yapılabilecek. Takımlar bir iğneli olta takımı kullanabilecek. Sert PVC malzemelerin kullanımı, boncuk ve benzeri malzemelerin suya atılması kesinlikle yasak olacak.

BALIKLAR SUYA GERİ BIRAKILACAK

Yarışmada tutulan balıklar ölçüm ve tartım işlemlerinin ardından suya geri bırakılacak. Yarışmaya katılmak için şimdiye kadar Denizli’den 2, Afyonkarahisar’dan 3, Eskişehir’den 2, Uşak’tan 1 ve Manisa’dan 2 takım müracaatta bulundu.

DENOLDER Başkanı Mustafa Yalçın, sınırlı sayıda yer kaldığını hatırlatarak etkinliğe katılmak isteyenlerin acele etmelerini ve DENOLDER’e başvurarak kayıt oluşturmalarını istedi.

4 GÜN SÜRECEK

Yarışmacılar oltalarını 19 Ekim’de suya bırakacak. Dört gün sürecek etkinlik 22 Ekim’de öğleden önce sona erecek. Hakemlerin dereceye giren takımları belirlemelerinin ardından ise ödül töreni gerçekleştirilecek. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin de destek verdiği etkinliği izlemek isteyen amatör balıkçılar ise etkinlik boyunca istediği zaman ziyarette bulunabilecek.

AMAÇ FARKINDALIK OLUŞTURMAK

Yarışmada çocuklar için de bir kategori oluşturmayı planladıklarını belirten Yalçın, “Amaç sürdürülebilir avcılık, doğamızın ve su kaynaklarımızın korunmasında farkındalık oluşturmak. Etkinliklerimizde kesinlikle yasaklı malzeme kullanımına izin verilmiyor. Zaten amatör ve sportif avcılar da ilgili kamu personeli ile birlikte doğamızın korunması için Türkiye’nin her yerinde büyük çaba sarf ediyor. Yasaklı malzemelere, kaçak avcılara yönelik çalışmalar yapıyoruz Çocuklara, gelecek nesillere sağlıklı habitatlar bırakmak istiyoruz. Etkinliğimiz yarışmacı olarak katılamasa bile izleyici olarak katılmak isteyen herkese açık. Sınırlı sayıda yer kaldı. Bu nedenle iddialı takımlarımızın gecikmeden başvuruda bulunmalarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.