İzzettin Altunsöz, üçüncü kez Avrupa şampiyonu – D20Haber
28.04.2024, Pazar
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. SPOR
  6. /
  7. İzzettin Altunsöz, üçüncü kez Avrupa şampiyonu

İzzettin Altunsöz, üçüncü kez Avrupa şampiyonu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Ekim 2023 Perşembe - 08:06Güncelleme: 5 Ekim 2023 Perşembe - 08:06
İzzettin Altunsöz, üçüncü kez Avrupa şampiyonu

Denizli’de, ‘Dvisea Fight Arena 2 Kick Boks Profesyonel Galası’nda ringe çıkan İzzettin Altunsöz, İranlı rakibini yenerek üçüncü kez Avrupa şampiyonu oldu.

Türk sporcu İzzettin Altunsöz, Denizli'de düzenlenen Dvisea Fight Arena 2 Kick Boks Galası’nda İranlı Murad Salimov ile karşı laştı.

Rakibi karşısında etkili bir performans sergileyen Altunsöz, Salimov'u 3-0 yenerek üçüncü kez Avrupa şampiyonluğunu elde etti.

Karşılaşmanın ardından genç dövüşçü İzzettin Altunsöz, yeniden zirveye çıkmanın haklı gururunu yaşadığını söyledi.

Sporcunun antrenörlüğünü yapan ağabeyi İbrahim Altunsöz ise, "Yaptığımız ağır antrenmanların karşılığını aldık" dedi.

Altunsöz’ün basın danışmanı Vedat Alyaz da, "İzzettin’in ringe çok sakin bir şekilde çıkması kendisine olan özgüveninin en büyük göstergesidir. Bu sükunet onun ringde ne yaptığının çok iyi bilincinde olmasını sağladı. İranlı rakibi Murad Salimov, kendisinden uzun boylu olmasına rağmen, rakibin attığı her yumruğu boşa çıkararak tek darbe almadı. Muhteşem bir teknik sergiledi. Kondisyonu yerindeydi. Karşılaşmaya çok iyi hazırlandığı her halinden belliydi. Tabii tüm bu nitelikler bir araya gelince de böylesine muhteşem bir sonuç alıp, rauntların tümünü kazanıp, mücadeleden 3-0 gibi ezici bir üstünlükle ayrılan taraf oldu" diye konuştu.

İSTANBUL (İHA)