Çocuklarda dikkat dağınıklığı okçulukla aşılıyor – D20Haber
18.04.2024, Perşembe
10 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. SPOR
  6. /
  7. Çocuklarda dikkat dağınıklığı okçulukla aşılıyor

Çocuklarda dikkat dağınıklığı okçulukla aşılıyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Haziran 2023 Salı - 11:09Güncelleme: 6 Haziran 2023 Salı - 11:09
Çocuklarda dikkat dağınıklığı okçulukla aşılıyor

Denizli Okçuluk İl Temsilcisi Sevinç Bursalı, ilginin her geçen gün arttığı okçuluk sporunun özellikle küçük yaştaki çocukların dikkat ve konsantrasyon gelişimine katkıda bulunduğunu belirtti.

Denizli’deki okçuluk faaliyetlerini değerlendiren Okçuluk İl Temsilcisi Sevinç Bursalı, okçuluk sporunun özellikle küçük yaştaki çocukların dikkat ve konsantrasyon gelişimine katkıda bulunduğunu, eklem, tendonların, omuz, sırt, bacak kaslarının kuvvetlenmesini sağladığını ifade etti.

okçuluk sporuna ilginin milli sporcu Mete Gazoz’un Tokyo 2020 olimpiyatlarında altın madalya kazanmasından sonra artırdığına dikkat çeken Bursalı, “okçuluğu en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Okçuluğu daha da sevdirmek ve tabana yaymak için nerdeyse ayda bir yarışmalar yapıyoruz. Belediyeler ve Denizli Okçuluk Spor Kulübü olarak sporcuları en üst seviyede yetiştirme gayreti içerisindeyiz” dedi.

Okçuluğun bireysel bir spor olduğunu belirten Bursalı, “Okçuluğu hayat ile bire bir bağdaştırabiliriz. Okçuluk insanda olumlu düşünmeyi gerçekleştiriyor. Nasıl gerçekleştiriyor? Sen yayı eline aldığında hedef ve kendinle beraber nasıl bütünleşirsen gerçek atışa doğru atışa doğru atışa o an ulaşıyorsun. Sen ne kadar olumlu düşünürsen veya bu işi yapabileceğine inanırsan o kadar sana güzel puanlarla karşılık veriyor. Üst yaş sınırımız yok çünkü yaş sınırı olmayan bir spor dalı. İstekli herkes gelebilir. Çalışma saatlerimize uyumlu, İstekli herkesi bekliyoruz. Alt yaş grubunda 2014’lüler var. Yaz sezonundan itibaren 2015’lileri de antrenmanlara almaya başlayacağız. Herkesin rahatlıkla gelip çizgideki o heyecanı yaşayabileceği bir spor dalı” diye konuştu.

DENİZLİ (İHA)