Honaz’da başpehlivan Altın oldu – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. SPOR
  6. /
  7. Honaz’da başpehlivan Altın oldu

Honaz’da başpehlivan Altın oldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Ekim 2018 Salı - 14:21Güncelleme: 30 Ekim 2018 Salı - 14:21
Honaz’da başpehlivan Altın oldu

Honaz’da bu yıl 43’üncüsü düzenlenen yağlı güreşlerde, başpehlivanlığı, final güreşinde Hasan Cengiz’i yenen Antalya bölgesinden Furkan Durmuş Altın kazandı.

Honaz Belediyesi’nin organizasyonuyla bu yıl 43’üncüsü düzenlenen yağlı güreşlere Kırkpınar’da başpehlivanlık kazanmış İsmail Balaban, Osman Aynur, Ekrem Yavuz, Ali Altun, Hasan Cengiz gibi isimlerin yanı sıra Turan Balaban, Furkan Durmuş Altın, İbrahim Çoraman, Ahmet Serbest, Ali Yanatma, Ekrem Erkal ve Serkan Serttürk katıldı. Diğer kategorilerle birlikte er meydanına çıkan 250 dolayında sporcu güreş tuttu.

Honaz Pınarbaşı Göz Mesireliği’nde düzenlenen yağlı güreşlerini Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, il merkezi ve çevre ilçelerden çok sayıda kişi izledi.

Kıran kırana geçen başpehlivanlık müsabakalarının yarı finalinde Furkan Durmuş Altın ile Emre Erkal ve Hasan Cengiz ile Ahmet Serbest karşılaştı. Zevkli ve çekişmeli geçen kapışmalarda, Furkan Durmuş Altın ve Hasan Cengiz rakiplerini yenerek finale çıktı.

Zevkli ve heyecanlı geçen final karşılaşmasında rakibini yenen genç güreşçilerinden Furkan Durmuş Altın, başpehlivan oldu.

Başaltında ise, final karşılaşmasında Uçar Dede’yi yenen Raşit Aysel birinciliği elde etti.

Honaz 43. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşlerininseyir zevki anlamında güzel geçtiğini ifade eden Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, “İyi bir güreş seyri yaşatan tüm pehlivanlarımızı kutluyor, derece elde edenleri tebrik ediyorum. Güreşlerimize katılımda bulunan başta Sayın Valimiz Hasan Karahan olmak üzere, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, ilçe belediye başkanlarımıza, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları başkanlarımıza, kurum müdürlerimize ve gencinden yaşlısına tribünde yerini alan kıymetli hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.