Denizli Basket, Ukraynalı Mishula’yı transfer etti – D20Haber
10.05.2024, Cuma
14 °C / 25 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. SPOR
  6. /
  7. Denizli Basket, Ukraynalı Mishula’yı transfer etti

Denizli Basket, Ukraynalı Mishula’yı transfer etti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 29 Temmuz 2019 Pazartesi - 12:42Güncelleme: 29 Temmuz 2019 Pazartesi - 12:42
Denizli Basket, Ukraynalı Mishula’yı transfer etti

Türkiye Basketbol Ligi’nde Denizli’yi temsil edecek olan Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket, iki basketbolcuyu daha transfer etti. Denizli Basket, Ukrayna Ligi’nde mücadele eden BC Dnipro’da forma giyen milli oyuncu Oleksandr Mishula’yı ve Karesi Spor’dan Doğukan Sönmez’i renklerine bağladı.

Geçen sezon Türkiye Basketbol 2.Ligi’nde şampiyon olarak Türkiye Basketbol Ligi’ne yükselen Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket, kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Denizli temsilcisi ilk yabancı transferini Almanya 2.Ligi’nde Karlsruhe takımından Davonte Lacy ile gerçekleştirmişti. 2019-2020 sezonu öncesi iç transferlerde altı oyuncu ile anlaşma sağlayan Denizli Basket dış transferde de altı oyuncuyu kadrosuna kattı.

Denizli Basket, ikinci yabancı transferini Ukrayna’dan gerçekleştirdi ve BC Dnipro’dan Oleksandr Mishula’yı renklerine bağladı. Denizli Basket, yerli oyuncu transferinde de Türkiye Basketbol Ligi takımlarından Karesi Spor oyuncusu Doğukan Sönmez’i kadrosuna kattı.

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Yapılan iç ve dış transferlerle takımımız güçlendi. Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket, Türkiye Basketbol Ligi’nde Denizlimizi, Merkezefendimizi en iyi şekilde temsil edecek. Takımımızın, bu sezonda da birçok başarıya imza atacağına inanıyoruz” dedi.

BC Dnipro takımında oyun kurucu pozisyonunda oynayan Oleksandr Mishula, geçen sezon Dnipro takımı ile 46 maça çıktı. Ortalama 29.8 dakika forma giyen Mishula; 16.1 sayı, 2.4 ribaunt, 4.2 asist, 1.4 top çalma ve 2.5 top kaybı ortalama ile oynadı.