Atlı okçulukta finalistler Denizli’de belirlendi – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. SPOR
  6. /
  7. Atlı okçulukta finalistler Denizli’de belirlendi

Atlı okçulukta finalistler Denizli’de belirlendi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Ağustos 2017 Pazartesi - 11:59Güncelleme: 7 Ağustos 2017 Pazartesi - 11:59
Atlı okçulukta finalistler Denizli’de belirlendi

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilenTürkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası yarı final müsabakaları Denizli’de yapıldı. Hafta sonunda yapılan yarışmalarda finalde yarışacak sporcular belirlendi.

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası yarı final müsabakaları, Denizli Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Türk Spor Oyunları Kompleksi'nde yapıldı. Yarı final müsabakalarına, Ankara, Eskişehir, İstanbul, Bursa, İzmir, Uşak, Denizli ve Balıkesir'den 40 dolayında kulüpten sporcular katıldı.

İlk gün kabak ve Türk stili parkurunda mücadele eden sporcular, ikinci gün ise tabla parkurunda dereceye girmeye çalıştı. İki gün süren yarı final müsabakaları sonucunda genel klasmanda ilk 3 sırayı Yavuz Ayaz, Yasin Eren ve Alperen Alkan paylaştı. Yarışmanın 16 yaş altı gençler kategorisinde ise Berkin Aras, Talha Sağbilge ve Yasmin Gökçe ilk 3'e adını yazdırdı. Dereceye giren sporculara madalyaları ve kupaları düzenlenen törenle verildi.

Atlı okçulukta finalistler Denizli’de belirlendi

ZOLAN: FARKLI BİR HEYECAN

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, güzel organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “İki gün süren müsabakaların keyfi ve seyri çok güzeldi. Burada tüm vatandaşlarımızla özümüzü, kökümüzü, genlerimizi harekete geçiren farklı bir heyecanı ve ata sporumuzu, ecdadımızdan gelen güzellikleri yaşatmanın mutluğunu hissettik" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Türk Spor Oyunları Kompleksi'nin geleneksel spor dallarının yaşatılması için inşa ettiklerini ifade eden Başkan Zolan, "Biz geleneksel sporlarımız yaşatılsın, halkımıza bu sporları yapma imkanı sunalım istedik. Bu tesis birçok organizasyona ev sahipliği yapmanın yanında yılın 365 günü vatandaşlarımıza hizmet veriyor " diye konuştu.