Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası finali Denizli’de – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. SPOR
  6. /
  7. Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası finali Denizli’de

Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası finali Denizli’de

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 19 Eylül 2018 Çarşamba - 14:58Güncelleme: 19 Eylül 2018 Çarşamba - 14:59
Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası finali Denizli’de

Denizli Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Türk Spor Oyunları Kompleksi, Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası final müsabakalarına ev sahipliği yapacak.

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası final müsabakaları Denizli’de yapılacak. 21-23 Eylül tarihlerinde, Denizli Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Türk Spor Oyunları Kompleksi’nde yapılacak müsabakalarda 60 sporcu yarışacak. Final karşılaşmalarının yanında Atlı Cirit 1. Lige Yükselme D Grubu müsabakaları da aynı tarihlerde gerçekleşecek. Bayburt Genç Osman Atlı Cirit Spor Kulübü, Balıkesir Sındırgı Diriliş Atlı Spor Kulübü, Uşak Diriliş Atlı Cirit Spor Kulübü ve Denizli Horoz Atlı Cirit Spor Kulübü’nün katılacağı eleme müsabakaları ücretsiz olarak izlenebilecek.

ŞAMPİYONAYA DAVET

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, tesis ile birlikte kentte binicilik, cirit ve atlı okçuluk sporu kültürünün oluşmaya başladığını belirterek, Denizli Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Spor Oyunları Kompleksi ve Atletizm Sahası'nın ulusal ve uluslararası alanda bir çok spor karşılaşmasına ev sahipliği yapmaya devam ettiğini kaydetti. Zolan, "Bir çok alanda olduğu gibi sportif alanda da Denizli’yi pek çok ilk ile tanıştırdık. Hafta sonu tüm vatandaşlarımızı bu müsabakaları takip etmeye davet ediyorum" diye konuştu.

ULUSLARARASI STANDARTLARDA BİR TESİS

Denizli Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Spor Oyunları Kompleksi ve Atletizm Sahası, 80 bin metrekare alana sahip. Uluslararası Atletizm Federasyonu (IAAF) standartlarında atletizm, cirit, gülle, çekiç ve koşu gibi 26 farklı spor dalının yapılabileceği sahada, 3 bin kişilik tribün, idari bina ve atların koşabilmesi için özel saha yer alıyor.