Arda Turan: Herkes yıldız olamaz – D20Haber
21.06.2024, Cuma
23 °C / 42 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. SPOR
  6. /
  7. Arda Turan: Herkes yıldız olamaz

Arda Turan: Herkes yıldız olamaz

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 31 Mayıs 2024 Cuma - 16:27Güncelleme: 31 Mayıs 2024 Cuma - 16:28
Arda Turan: Herkes yıldız olamaz

Pamukkale Üniversitesine (PAÜ) konuk olan Eyüpspor teknik Direktörü Arda Turan, futbolculuk ve antrenörlük yaşamından kesitler sundu. Herkesin yıldız olamayacağını söyleyen Arda Vural, başarı için çok çalışmanın önemini vurguladı.

PAÜ Spor Bilimleri Fakültesinin düzenlediği Spor Bilim Şenlikleri’nin konuğu Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan oldu. Genç çalıştırıcı, Moderatörlüğünü Prof Dr Utku Alemdaroğlu’nun yaptığı “Arda Turan’ın Futbol Yolculuğu” söyleşisinde, Bayrampaşa Altıntepsi Makelspor’da başlayan ve Galatasaray’dan Barcelona’ya uzanan futbol kariyerinden anekdotlar aktardı.

“ÇOK AZ FIRSAT GELİYOR”

Çocukların futbol oynayabileceği alanların kısıtlı olduğuna dikkati çeken Arda Turan, “Barcelona alt yapısını ziyaret ettiğimde ne yapıyorlar diye bakmıştım. 11-12 yaşlarına kadar çocuklara sadece maç yaptırıyorlar, pas atmalarını öğretiyorlardı. Sizler de birçoğunuz spor yapıyorsunuz. Sporcuların işi şu yönden çok zor, çok az fırsat geliyor. Halbuki ben o süreci 17 ile 21 yaş arasındaki bir dönem olduğunu düşünüyorum” dedi.

“BİZİM DÖNEMİN EN İYİLERİ 1987’LİLER”

Futbol oynadığı dönemin en iyilerinin 1987 doğumlular olduğunu savunan Arda Turan, “Ben 1987’liyim ve o dönemin en iyileri 87’liler diyebilirim. Ama o yaş grubundan bir oyuncu Barcelona’da, 3-4 tanesi de Süper Lig’de oynayabildi. Şunu söylemek istiyorum: Herkes hücum oyuncusu olamaz, herkes yıldız olamaz. Bu süreç şöyle gelişiyor: A takıma çıkıyorsunuz, karşınıza bir fırsat geliyor. İşte bana Manisa’dan sonra Galatasaray’da geldiği gibi. Eğer bu şansı değerlendirmeseydim belki şu anda karşınızda oturmuyor olurdum. Spor bir süreçtir. Spor insan performansına dayalı bir şey ve o yüzden insanlara spordan önce insan olduğunu hatırlatmamız lazım. Kendinize hata yapma hakkı verin ve hayal kurma hakkınızdan asla vazgeçmeyin” diye konuştu.

Haberin DevamıReklam




“BARCELONA ÇOK GÜZEL BİR TECRÜBEYDİ”

Barcelona’da futbol oynadığı döneme de değinen Arda Turan, “Barcelona süreci benim için daha kıymetlidir. Çünkü ilk 6 ay oynamamıştım ve idollerimden biri olan saha içi çözümlemelerinde uzman olan oyuncularla beraber her sabah ders yapma fırsatı buldum taktik ve sistem üzerine. Bu da benim ufkumu açtı. Barcelona’nın ilk altı ayı öğreti gibiydi. Tabi sürekli çalışma süreci içerisindesiniz. Dünyanın en büyük takımı ve kolay değil. Çok büyük başarılara imza atmış bir takım ve o takımda formayı giyebilmek için sabırsızlanıyoruz. Altı ay boyunca bekledim ama sonrasında yaşadıklarım çok güzeldi, çok güzel bir tecrübeydi. Beraber kupalar kazandık, kupalar kaybettik. Başarısızlıkların da insanlara çok şey öğrettiği şeyler var. Dünyanın en büyük oyuncularının kaybettikten sonra nasıl üzüldüğünü, nasıl oturup ağladığını ve o anlar için ne çalıştıklarını görebiliyorsunuz muhteşem bir şeydi” ifadelerini kullandı.

“POTANSİYELİNİZİN FARKINDA OLUN”

Kendisini dinleyenlere önerilerde de bulunan Arda Turan, sözlerini şöyle tamamladı:

“Çok çalışıyorsanız ve çok iyiyseniz bir yerlere gelirsiniz. Kimse sizi bir yerlere getirmez, iyi yerlere çok çalıştığınız için gelirsiniz. Sakın hayallerinizi kırmayın. Arda Güler, görüyorsunuz bugün muhteşem şeyler yapıyor. Mete Gazoz da benim kardeşim gibidir, tarihin en büyük sporcularından biridir Mete Gazoz. Yalnızca popüler sporlardan örnek almayın. Bu ülkenin potansiyeli çok büyük. İspanya’nın nüfusu kadar bizim ülkemizin genç nüfusu var. Lütfen potansiyelinizin farkında olun.”